otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Hyundai i20 1.4 CRDi Style 90 HP
Cıvıl cıvıl renkleri, hareketli çizgileri, modern ve geniş iç mekanıyla Hyundai’nin yeni küçük sınıf temsilcisi i20, 24.584 TL’den başlayan fiyatlarla sınıfına heyecan getirdi.
Test: Hyundai i20 1.4 CRDi Style 90 HP

Hyundai'nin yeni nesil tasarım anlayışını küçük sınıfta temsil eden i20, i10 ve i30 ile benzer tasarım özellikleri taşıyor. i20 sadece Hyundai ailesiyle değil Opel Corsa ile de büyük benzerlikler gösteriyor. Farlar ve stoplardaki bu benzerlik esinlenmenin ötesinde.

1.4 lt'lik turbo dizel motor 90 HP güç üretiyor. Sarsıntısız çalışan motor iç mekana gürültü yansıtmıyor. Tüketim ise ekonomik.

Oldukça şık görünen ön konsoldaki kontrol butonlarına kolay ulaşılıyor.Direksiyon üzerinden müzik sistemi kontrol edilebilirken, otomatik klima, iç mekan ısısını kontrol etmekte başarılı.

Değerlendirme

Artılar: Tasarım, yakıt tüketimi, iç mekan, baz fiyat, bagaj hacmi.

Eksiler: Hissiz pedallar, iç mekandaki sert plastik, park sensörü eksikliği.

otohaber yorumu

Hyundai'nin gençler ve çekirdek aileleri hedefleyerek geliştirdiği i20, şık ve albenisi yüksek bir otomobil. i20, markanın daha önce özellikle fiyatıyla müşterileri yakalayan Getz modelinden sonra küçük sınıfta artık başa oynayabileceğini gösteriyor. Dıştaki sevimli tasarım iç mekanda da fonksiyonelliği bozmayarak devam ediyor. Rahat koltukları, sert süspansiyonları ve ekonomik 1.4 CRDi motoruyla i20 küçük sınıf müşterilerini kendine çekecektir. Üstelik bunu uygun baz fiyatlarla avantaja çeviriyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.