otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Renault Clio Grand Tour 1.5 dCi
Küçük sınıftaki popüler model Clio üzerinden geliştirilen Grand Tour, tüm dünyaya Bursa’daki Oyak-Renault fabrikasından ihraç ediliyor. Makyajlı Grand Tour, küçük kardeşi gibi ekonomik kullanım maliyetleriyle birlikte daha fazla yükleme hacmi sunuyor.
Test: Renault Clio Grand Tour 1.5 dCi





Motorlar makyajla birlikte motorlar güçlendi. Bir benzinli motor haricinde 70 ve 85 HP'lik iki farklı dizel de sunuluyor.



Grand Tour'un bagajı 439 litre. Zemininde küçük eşyalar için özel gözler tasarlanmış.Yeterli baş mesafesi sunan ön koltuklar rahat. Arka koltuklarda sunulan diz ve baş mesafesi yeterli.



Grand Tour'un iç mekanı tıpkı yüz hatlarını aldığı Clio HB ile aynı. Ön konsoldaki navigasyon opsiyonel olarak alınabiliyor. Açılabilir panaromik cam tavan opsiyonel olarak sunuluyor. Direksiyondan, yol bilgisayarı ve müzik sistemi kumanda ediliyor. Vites topuzu önünde USB ve Audio girişleri bulunuyor.

Artılar ve eksiler

Artılar: Düşük tüketim, geniş bagaj hacmi, malzeme kalitesi, konfor.

Eksiler: Opsiyonlarla yükselen fiyatlar, ideal sürüş pozisyonuna ulaşma zorluluğu.

Otohaber yorumu

Renault'nun küçük sınıf ailesi Clio, yepyeni yüzüyle Türkiye'deki araç pakındaki yerini arttırmaya devam ediyor. Bu makyajdan etkilenen Grand Tour modeli, artık daha sportif görünüyor. Clio Grand Tour, Clio HB'ye göre daha uzun tasarımı, yüzde 50 daha fazla hacim sunan bagajı, sessiz ve konforlu karakteriyle Clio HB alıcılarını bile kendine çekecektir. 26.600 TL'den başlayan ve Clio HB ile fazla fiyat farkı olmayan (1.100 TL) Clio Grand Tour, fonksiyonelliği ve avantajlarıyla kullanıcılara göz kırpıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.