otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Peugeot 3008 1.6 HDI Auto6R
Bilim kurgu filmlerindeki bu klasik cümleyi, Peugeot’nun yeni Crossover’ı 3008’i ilk kez görenlerin şaşkınlıkla söylemesi muhtemel. Uzaktan bakıldığında bu aracın bir MPV mi, SUV mu yoksa bir hatchback mi olduğunu kestirememek olası. Çünkü gerçekte 3008,
Test: Peugeot 3008 1.6 HDI Auto6R





Değişken geometrili turbo desteği sayesinde dengeli güç üreten ve sarsıntısız çalışan 1.6 lt'lik dizel motor yeterli çekiş sağlıyor. Otomatik şanzımanda Sport modu da sunuluyor.3008, Euro NCAP güvenlik testlerinden 5 üzerinden 5 yıldız almayı başardı.



Büyük yan aynalara sahip 3008'de park sensörü de kullanılarak görüş açılarında yaşanan olumsuzluklar biraz olsun giderilmiş. Arka koltuklarda diz ve baş mesafesi yeterli. Arka yan cam perdeleri en üst donanımda standart. Ön koltuklar vücudu iyi sarıyor. Değişken bir hacim ve düz zemin sunan bagaja istenildiğinde sadece üst kapağı açılarak küçük eşyaları yüklemek mümkün oluyor.



Ön konsol ve orta kol dayama sürücü için özel bir alan yaratıyor. Demode görünümlü Radyo-CD-MP3 çalar ünitesi artık değişmeli. Şalter şeklindeki kumandalardan Head-Up Display kontrol ediliyor. ESP bazlı çalışan Grip Control'u ortadan kontrol edebiliyorsunuz. Ön konsolu kaba bulanların imdadına opsiyonel panoramik cam tavan koşuyor.

Artılar ve eksiler

Artılar: Ekonomik motor, şanzıman, tasarım, malzeme kalitesi, sürüş keyfi.

Eksiler: Düşük tork, görüş açıları, göstergeleri gölgeleyen direksiyon.

Otohaber yorumu

Peugeot 3008, iç ve dış tasarımıyla etkileyici bir araç. Gösterişli tasarımla birlikte iç mekanın fonksiyonel ve ergonomik yapısı da başarılı. Sadece önden çekişli sunulan 3008'de, dünyada ilk defa sunulan özel bir anti-patinaj fonksiyonuna ve güçlendirilmiş çekiş sistemine sahip. Bu sayede ön tekerleklerin çekiş gücü maksimize edilerek zorlu koşulların altından kalkılması sağlanmış. 3008 ile Peugeot, SUV'ları fazla müsrif bulanları sadece yakıt tüketimiyle değil donanımıyla da tavlayabilir.


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.