otohaber_logo
Test Merkezi
Test: Hyundai Accent Era 1.5 CRDi
Hyundai Accent Era, geçirdiği hafif makyaj operasyonuyla beraber 1.5 lt’lik dizel motorunda otomatik şanzıman opsiyonu da sunarak küçük sınıf sedanlar arasında bu kombinasyonu sunan tek model olma özelliğini yakaladı.
Test: Hyundai Accent Era 1.5 CRDi





110 HP'lik CRDi, değişken geometrili turbo sayesinde rakiplerinin arasından sıyrılıyor. 4 kademeli otomatik şanzıman motorla uyumlu.




390 litrelik bagaj düşük hacmiyle 500 litre seviyesindeki rakiplerinin oldukça gerisinde. Hafif bagaj kapağını açmak-kapatmak zahmetsiz.




Otomobilin içerisine geçildiğinde makyajın farkı, konsoldaki mavi aydınlatmayla belli oluyor. Ferah iç mekan aile kullanımına uygun.Görüş açıları sorunsuz olan iç mekanda koltuklar rahat. Dirkesiyon üzerinden müzik sistemi kontrol edilebiliyor. Baş mesafesi yeterli olan arka koltuklarda virgül kafalıklar var.


Artılar ve eksiler

Artılar: Ekonomik motor, konforlu şanzıman, ergonomik iç mekan.

Eksiler: Donanımlarla yükselen fiyat, kabin içi gürültüsü, tüketimi arttıran şanzıman.

otohaber yorumu

Accent Era'nın 1.5 lt'lik dizel motoru güçlü ve ekonomik. Ancak 4 kademeli otomatik şanzıman tüketimi oldukça yükseltiyor. Bu yüzden konfor arayanların dizel motorda otomatik şanzımanı tercih etmesi, ekonomi içinse gaz pedalına dikkatli basmaları gerekiyor. 1.6 lt'lik motora göre dizel kendini yaklaşık 40.000 km'de amorti ediyor. Team donanım seviyesinden itibaren 1.400 TL'lik fark ile otomatik şanzımana sahip olunabilirken, donanımlı Era'nın 36.000 TL'ye dayanan fiyatları i30 seviyesine ulaşıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.