otohaber_logo
Test Merkezi
Fonksiyonel Şıklık
Yollara 2009 yılında çıkan Insignia, makyajlı yüzüyle Opel’i orta sınıfta temsil etmeye devam ediyor. Model serisinin en fonksiyonel karoseri Sports Tourer, yeni motor seçenekleri, tasarımı ve donanımıyla yola devam ediyor.
Fonksiyonel Şıklık

Insignia Sports Tourer, model isminde her ne kadar sportifl ik vurgulanmak istenilse de geçirdiği makyajla birlikte lüks ve şık bir station olarak anılacaktır. Makyajla birlikte, ön tampon, farlar, motor kaputu ve krom ön panjur yenilenip daha şık bir tasarıma kavuştu. Dışarıdaki değişim, orta konsolda da devam ediyor. Gösterge grubu ve konsolun ortasındaki renkli ekranlar makyajla geldi.

Orta konsolun ortasındaki renkli dokunmatik sistemi kullanmak için vites konsolundaki dokunmatik ped sistemini premium sınıf haricinde orta sınıft a ilk kez görüyoruz. Sistemi rahat kullanmak için çok pratik yapmak gerekiyor. Keza trafikte ilerlerken bir de renkli ekran üzerindeki mouse işaretini isabet ettirmeye çalışmak adeta bir yetenek gösterisi gerçekleştirmeye benziyor. Geniş yapılı orta konsol, ferah ve kaliteli kabin, makyaj öncesinden tanıdığımız özellikler. Ön koltuklar uzun yol için bile yeterli konforu sunarken, sedan karosere göre daha fazla baş mesafesi sunulan arka koltuklar da yeteri kadar konforlu.

Süspansiyon sistemi konfor kaygıları güdülmeyerek çok yumuşak ayarlanmamış. Bu sayede karoser salınımları kontrol altında tutulabilecek dinamiklik elde edilebilmiş. Ağırlık transferlerinde karoseri kontrol edebilme eşiği yüksek. Elektrik destekli direksiyon sistemi de isteklere yeteri kadar hızlı cevap vererek sürüş güvenliğini ve kalitesini destekliyor. Motor kaputu altındaki 2,0 litrelik turbo dizel motor, 130 HP, 163 HP ve 195 HP olmak üzere üç farklı güç seviyesine sahip olarak üretiliyor. Station karoserde ise 163 HP ve 195 HP'lik iki seçenek sunulurken test aracımız 163 HP'lik olanı.

Ağır bir karoser olmasına rağmen motorun gücü ve yüksek tork sayesinde Insignia'nın ivmelenme hissi başarılı. 10,01 saniyelik 0-100 km/s hızlanma verisi rakipleriyle benzer seviyede. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanın da çok uzun olmayan vites oranlarının etkisiyle esneklik testinde de tatminkar sonuçlar ortaya çıktı. 7,1 lt/100 km'lik ortalama test tüketimiyle de Insignia Sports Tourer 2.0 CDTi ekonomik yüzünü gösteriyor.

Yazı: Koray Kodal

Fotoğrafl ar: Ercan Sezer

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.