otohaber_logo
Test Merkezi
Dördüncü Tür
Astra, hatchback, sedan, coupe ve station olmak üzere dört farklı karoser seçeneği sunuyor. Geniş yükleme alanı isteyenler için ise Sports Tourer öne çıkıyor.
Dördüncü Tür
Astra ailesinde pratik ve geniş yükleme alanına sahip bir model isteniyorsa, adres Sports Tourer isimli station versiyon olmalı. Astra Sports Tourer, 500 litrelik bagaj hacmi, geniş bagaj ağzı ve alçak yükleme eşiğiyle bu ihtiyaçlara cevap veriyor. FlexFold isimli katlanır arka koltuk sistemi ve kademeli bagaj zeminiyle de oldukça kullanışlı bir yükleme alanına sahip olan Astra ST, bu alanı sunmak için sportif tasarımdan ödün vermemiş.

Astra Sedan'dan 50 mm daha uzun olan Sports Tourer, hatchbackten ise 279 mm daha uzun. Daha geniş bagaj hacmi için gerekli olan bu uzunluk, park ve manevralarda daha fazla dikkat gerektiriyor. Otomobilin içerisine geçildiğinde tasarımın diğer karoser tiplerinden farklı olmadığı görülüyor. Aydınlık yaşam alanı sunan otomobilin, station karoser çizgileri sayesinde arka koltuk baş mesafesi de ferah.

Astra ST'de, iki motor seçeneği bulunuyor. Sadece otomatik şanzımanla alınabilen 1,4 lt'lik turbo benzinli motor 140 HP güç üretirken, test aracımız olan 1,6 lt turbo dizel motorsa 136 HP gücünde. İlk kalkış anında dinamik bir izlenim bırakmayan otomobil, 2000 devirden sonra canlanıyor. 1.6 CDTI, 10,8 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasıyla zayıf alt devirlere rağmen tatminkar hızlanma sunabildiğini gösteriyor. 5,8 lt/100 km'lik test tüketimi de Astra ST 1.6 CDTI'ın ekonomik yönünü gösteriyor. Dizel motorla otomatik şanzıman sunmadığı göz ardı edilirse, kaliteli sürüş özellikleriyle Astra ST, kompakt stationlar arasında kendine özel bir yer edinebilir.



Yazı: Koray Kodal
Fotoğraflar: Ersan Sezer


Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.