otohaber_logo
Test Merkezi
Test Renault Kadjar 1.5 dCi EDC
Crossoverlar arasında otomatik şanzıman sunamayanlar kaybeder. Kadjar’ın da dizel ve otomatik şanzıman ikilisi en önemli avantajı.
Test Renault Kadjar 1.5 dCi EDC

Crossoverlar her ne kadar SUV sınıfına yakın olsa da SUV'lar gibi dört tekerlekten çekiş sisemi en çok aranan özellik değil. En önemli kriteri güçlü tasarım ve yerden yüksek karoser olduğu kadar otomatik şanzımandır. Renault Kadjar'ın en avantajlı motor ve şanzıman ikilisi test parkurumuzdaydı. Daha önceki testimizde detaylı bir şekilde karoserin modern tasarımından ve geniş kabinden bahsettiğimiz için şimdi dizel motor ve otomatik şanzıman ikilisine yoğunlaşıyoruz.

Uzun motor kaputu altında bildiğimiz bir dizel motor, 110 HP'lik 1.5 dCi yer alıyor. Bu motorun birçok karoserde tatminkar sonuçlar ortaya koyduğunu biliyoruz. Yakıt ekonomisi sağlayacağından kuşkumuz yok. Hatta fabrika tüketim değeri olan 3,9 lt/100 km'lik verinin çok üstünde de olsa 6,0 lt/100 km'lik test tüketimi oldukça ekonomik. Ancak hızlanma konusunda tüketim kadar etkilenmedik. Her ne kadar 6 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman yeteri kadar hızlı vites değiştirse de 110 HP güç ve 250 Nm'lik maksimum torkun limitleri sınırlı.

Ani hızlanma isteklerinde çok atak olamayan Kadjar 1.5 dCi EDC, ara hızlanmalarda da çevik değil. Bu motor ve şanzımanla donatılan Kadjar, konforlu bir sürüş ve ekonomik yakıt tüketimi beklentilerini karşılıyor. Geniş ve aydınlık yaşam alanı sunan otomobil, yüksek sürüş pozisyonuyla da sınıfındaki beklentileri karşılıyor. Yerden 200 mm yüksekte olan karoser, engebeli zeminlerden geçişi kolaylaştırıyor.

Yumuşak ayarlara sahip süspansiyon sistemi konforu korumak için çalışıyor. Benzer ayardaki direkiyon sistemi de manevralarda büyük kolaylık sağlıyor. Karoserin yerden yüksekliği, aşırı derecede karoser salınımlarına yol açmıyor. Frenlemede de çizgisinde kalabiliyor. Ancak testte ortaya çıkan uzun fren mesafesi güvenlik sınırını aşıyor.

Genel değerlendirmede, performans eksikliği olsa da sınıf isteklerini karşılıyor.

Yazı: Koray Kodal

Fotoğraflar: Ersan Sezer

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.