otohaber_logo
Test Merkezi
Test - Volvo V40 Cross Country T3
Crossover ruhunda off road tasarımı yatıyor. V40 Cross Country’nin standart V40’tan ayrılması için tampon ve çamurluklarda plastik kaplamalara yer verilmiş. T3 motorla da ilk kez V40 Cross Country ile tanışıyoruz.
Test - Volvo V40 Cross Country T3

Standart V40'ı beğenip de ondan daha farklı ve maceracı görünen bir otomobil istiyorsanız V40 Cross Country size göre olabilir. Plastik kaplı ön ve arka tamponlarıyla çamurluk kenarları, V40 Cross Country'nin crossover tasarımı sunmasını sağlamış. Standart V40'ın zeminden yüksekliği 133-144 mm olarak değişirken, CC'de 144-153 mm olarak belirtiliyor. Bu tasarım öğeleri dışında ise V40'ın sevilen çizgilerine müdahale edilmemiş. Kabin içerisine geçtiğimizde ise CC donanımın ayırt edecek bir fark bulunmuyor.

Volvo'nun yeni dört silindirli motoru T3 ile de V40 CC sayesinde tanıştık. 1,5 litrelik turbo benzinli motor 152 HP güç üretiyor. Bu motoru, V40, V40 CC, S60 ve V60 modellerinde de almak mümkün.

Alt devirlerden itibaren akıcı bir hızlanma sunan T3, hızlanma testinde oldukça tatminkar sonuçlar sundu. Esneklik testi verilerinin de gösterdiği üzere araç sollama gibi ara hızlanmanın önemli olduğu durumlarda V40 T3'ün elini çabuk tutabildiğini görüyoruz. T3 ile 6 ileri vitesli, Geartronic isimli otomatik şanzıman da sunuluyor.

Akıcı ve sarsıntısız vites geçişleri sunan Geartronic, vites değiştirirken hızlı olmayı öncelik olarak sunmuyor. Konfor odaklı otomatik şanzıman ani hızlanma isteklerinde yeteri kadar hızlı olamıyor. Şanzımanın çalışma yapısı konfor kadar yakıt ekonomisini de gözetiyor. V40 CC T3'ün 6,8 lt/100 km'lik ortalama test tüketimi de otomobilin ne kadar ekonomik olabileceğini gösteriyor.

Sonuç olarak crossover algısı yaratan karoser detayları ve güncel teknoloji ürünü T3 motor ile V40 CC kendine özel bir müşteri kitlesi oluşturacaktır.

Yazı: Koray Kodal

Fotoğraflar: Ersan Sezer

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.