otohaber_logo
Test Merkezi
Test - Mercedes-Benz A 200 AMG
Makyajlı A Serisi’ndeki değişim, markanın F1 Takımı’nın yeşil renklerinin kontrast olarak kullanıldığı karoserle fısıldanıyor.
Test - Mercedes-Benz A 200 AMG

A Serisi'nin kadınların ve emeklilerin gözdesi olduğu günler 2012 sonbaharında sona ermiş, Merceedes-Benz Alfabesi'nin ilk harfi, yerden yüksek küçük bir MPV'den sportif bir kompakt hatchback haline gelmişti. Mercedes'e yeni bir müşteri kitlesi kazandıran A Serisi, ömrünün ikinci yarısı için tazelenirken yapılan değişiklikler elbette aynı radikallikte değil.

Yenilenen tamponlar ve ön ile arka aydınlatma grupları kompakt otomobildeki ana değişim noktaları. Markanın F1'deki Çift egzoz çıkışı ve spor arka tampon AMG Paket'in görsel farkları arasında yer alıyor. Moturun yakıt tüketimi ve sürüş performansı arasında sunduğu denge başarılı. Spor koltuklar iri cüsseli insanlara pek uygun değil. Ancak orta boylu ve normal kilolular için rahatlar. 7 ileri vitesli DCT, çift kavrama sayesinde sarsıntısız vites geçişleri sunuyor. yarış takımının adını alan Petronas Yeşili kontrast renkler de hem karoserde hem de kabindeki yeniliklerin bir diğer kısmını oluşturuyor.

A Serisi'ndeki makyaj, kısıtlı kabin genişliği ve görüş açıları gibi yapısal dezavantajları elbette ki gidermiyor. Ancak otomobilin süspansiyon sisteminin makyajla birlikte daha yumuşak bir çalışma karakteri kazandığı Mercedes'in iddiaları arasında.

Bu iddianın doğruluğunu anlamak için en doğru otomobil kesinlikle test aracımız değil. Zira AMG paketli ve 18 inçlik hafif alaşım jantları da kapsayan Motorsport Edition donanımlı test aracının süspansiyon sistemi sportiflik odaklı.

AMG Paket kapsamında sunulan Direct Steer isimli direksiyon sistemi azaltılmış tur sayısıyla daha keskin bir yönlendirme imkanı tanırken, otomobilin dinamik yapısına yakışıyor. 156 HP gücündeki motor da otomobilin ışıltılı yönleri arasında yer alıyor. Şanzımanın bazen ağırkanlı tepkiler vermesi dışında A 200'ün altyapısı tasarımın sportifliğiyle uyumlu.

Yazı: Eray Özgür

Fotoğraflar: Ersan Sezer

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.