otohaber_logo
Test Merkezi
Sürüş İzlenimi:Lexus GS 450h
Premium orta sınıf sedanlar arasına yeni bir soluk getirecek Lexus GS, dinamik tasarım ve zengin donanımıyla beklentilere hitap ediyor.
Sürüş İzlenimi:Lexus GS 450h

Işıklarda durduğunda, neredeyse bir ev parası ödediği otomobilinin benzerleri etrafına doluştuğunda keyfi kaçanlar, artık farklı bir alternatifiniz var! Lexus GS farkmı olmak isteyenler için Mayıs ayında Türkiye'ye ithal edilmeye başlanacak.

Lexus ve yeni modelleriyle tanışmak için gittiğimiz Palma de Mallorca'da ikinci günümüz GS'lerle geçti. Tıpkı RC'de olduğu gibi 2,0 litre turbo benzinli motoru olan GS'nin 300h ve 450h isimli iki hibrit motor seçeneği de var.

Biz, ailenin en güçlüsü olan 450h'nin direksiyonuna geçtik. 292 HP'lik V6 ve 197 HP'lik elektrikli motorla kombine edilen 450h'nin 0-100 km/s hızlanması 5,9 saniye. İlk kalkış anından itibaren etkileyici bir ivmelenme sunan GS 450h, sakin kullanımlarda sessiz ve sarsıntısız bir sürüş tecrübesi yaşatırken, ani hızlanma isteklerinde hünerlerini kullanıp, V6 homurtusuyla sportifl ik hissini kullaklarınıza da taşıyor. 5 metre uzunluğundaki GS'nin hızlanma konusundaki etkileyici yapısı sürüş dinamiklerinde de kendini gösteriyor. Bu boyutlara rağmen olabildiğince kıvrak olabilen GS'nin süspansiyon ayarları sürüş dinamiği kadar konforunu da sağlıyor. Yumuşak direksiyon sistemi de konforu destekliyor.

Dinamik sürüş yapısı tasarımda da dışa yansıtılmış. Yere yakın karoser tasarımı ağırlık merkezini düşürürken otomobilin dinamik görünmesini de sağlıyor. Dışarıdaki sportifl ik kabin içerisinde kalite hissine bırakıyor. Deri kaplama, alüminyum ve yumuşak plastik malzeme ile şekillenen kabin premium sınıf beklentilerini karşılıyor. Şimdilik sadece 2,0 litrelik turbo benzinli motorla ithal edilmesi planlanılan Lexus GS'nin başlangıç fiyatı 80 bin Euro olarak belirlenmiş.

RC ve GS'den sonra markanın IS, NX, RX ve LS modellerinin de aileye ekleneceği müjdesi de verildi. Şimdilik satış hedefi 250 adet olarak öngörülen Lexus'ın 5 yıllık satış planlarında yıllık satışların 1.000 adete ulaşması planlanıyor.

Yazı: Koray Kodal-Palma de Malllorca/İspanya

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.