otohaber_logo
Test Merkezi
Test - Land Rover Discovery Sport 2.0 Td4
Benzinli motorun konforlu yapısı cezbedici olsa dadizel motorun yeri başka.Discovery Sport artık 2,0 litre dizel motorla farklı tüketicilere de hitap ediyor.
Test - Land Rover Discovery Sport 2.0 Td4
Daha önce sayfalarımızda 2,0 litrelik benzinli motoruyla yer bulan Discovery Sport bu sefer dizel motorla karşımızda. Benzinli motorun 240 HP'lik gücü, konforlu yapısı her ne kadar premium sınıf için cazip olsa da 2,0 litrelik turbo dizel motorun yakıt ekonomisi vaadi de akıl çeliyor. Bu vaadin ne kadar gerçek olduğun görmek üzere test parkuruna çıkıyoruz.

Fiyat listesine en son eklenen motor 2,0 litre 180 HP'lik turbo dizel, dört tekerlekten çekiş ve otomatik şanzımanla donatılmış. Fabrika verilerine göre 5,3 lt/100 km'lik ortalama tüketim sağlayan otomobil, test ölçümlerinde bu kadar iyimser olmasa da 6,9 lt/100 km tüketim sunabildi. Bu ortalama test tüketiminin otomobilin cüssesine göre makul olduğunu söyleyebiliriz.

Benzinli motorun, test ölçümlerindeki 10,9 lt/100 km'lik ortalama tüketimi hatırlandığında dizel motorun faydası açıkça görülüyor. Hızlanma konusunda ise akıcı çalışan 9 ileri vitesli otomatik şanzımanın da etkisiyle elde edilen 9,6 saniyelik 0-100 km/ s'lik veri tatmikar.

Land Rover çizgisini Range Rover sportifl iğiyle buluşturan Discovery Sport, opsiyonel olarak sunduğu 7 kişilik oturma alanı ve ferah kabiniyle sınıfında beklentileri karşılıyor. Malzeme kalitesi ve donanım zenginliğiyle de tatminkar olan araç, dizel motorun ekonomisi ve başarılı performansıyla iyi kombinasyon oluşturuyor.

Yazı: Koray Kodal Fotoğraflar: Ersan Sezer

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.