otohaber_logo
Test Merkezi
Test -Dacia Lodgy Stepway 1.5 dCi
CROSSOVER CİLASI Dacia’nın MPV karoserli temsilcisi Lodgy, Stepway versiyonuyla crossover hissi yaşamak isteyenlere cazip bir fiyatla buna ulaşma şansı sunuyor.
Test -Dacia Lodgy Stepway 1.5 dCi

Crossover sınıfında temsilcisi olmayan marka yok gibi. Dacia'nın Duster dışında crossover ruhuna hitap eden Stepway donanım serisi var. Lodgy de bu donanıma sahip crossover alternatiflerinden biri.

Standart Lodgy'ye göre daha kaslı görünen Stepway'in ön tamponu daha iri tasarlanmış. Tampon altındaki gri renkli kaplama, tamponun altını korurken tasarım olarak da SUV izlenimi yaşatıyor. Aynı kaplama arka tampon altında da yer alıyor. Tamponların bir kısmının siyah renkte bırakılması ve kapı altlarına siyah plastiklerin konulmasıyla aracın altının daha yüksekmiş gibi algılanmasını sağlanmış. Tüm bu siyah renkli plastik kaplamalar aracın boyasını koruma görevini de üstleniyor.

Aracın içerisine geçtiğimizde dikkatimi dokunmatik multimedya ekranı çekiyor. Ara- Fonksiyonelliği arttıran sistem pratik yönetiliyor. Lodgy'nin geniş, aydınlık kabini ve geniş yükleme alanı da onun güçlü yönlerinden.

Motor kaputu altında ise Renault, Nissan ve Dacia markalarının bilinen 1.5 dCi 110 motoru yer alıyor. 107 HP gücündeki turbo dizel motor yeterli çekiş gücüyle şehir içi kulanımında sorunsuz. 5,0 lt/100 km'lik ortalama test tüketimiyle de çok ekonomik olabildiğini gösteriyor.

Yumuşak süspansiyon sistemi bozuk zeminlerde konforu koruyor. Yumuşak direksiyon da manevralarda sürücünü daha az yorulması için çalışıyor. Ancak bu birlikteliğin sonucu olarak virajlarda biraz hantal bir sürüş karakteri ortaya çıkıyor.

Genel olarak değerlendirildiğinde, makul hızlanma karşısında çok ekonomik yakıt tüketimi sağlayan Lodgy, geniş yaşam ve yükleme alanlarıyla cazip fiyat ile satılıyor.

Yazı: Koray Kodal

Fotoğraflar: Ersan Sezer

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.