otohaber_logo
Test Merkezi
Sürüş İzlenimi AMG C 63 S Cabriolet
Cabrio otomobillerin yolcularını rüzgarla birmiş gibi hissettirmesi gibi standart bir özelliği var. Ama bu ay içinde Türkiye yollarına da çıkan C Cabrio ailesinin C 63 versiyonu, rüzgar ile sürücüye unutulmayacak bir tecrübe yaşatıyor.
Sürüş İzlenimi AMG C 63 S Cabriolet
C Serisi'nin şık ve kaliteli tarzını coupe ile sportifliğe büründüren Mercedes, cabrio seçeneğiyle ise açık hava keyfi sunuyor. Sadece şık bir cabrio karoser ortaya çıkartmayan Alman üretici, motor ve donanımlarıyla da keyif dolu anları garanti ediyor. Özellikle İtalya yollarında direksiyonunda olduğumuz
C 63 S AMG Cabriolet benzersiz bir deneyim yaşattı.
Otopark alanında sıralanan C Cabrioletler'in her biri zengin donanımlarıyla son derece çekici görünüyordu. Üzerinde daha az krom detay olan ve diğerlerinden 64 mm daha geniş çamurluklar ve 60 mm daha uzun bir kaputa sahip olan AMG imzalı C 63 S Cabriolet'yi seçtik hemen. Start düğmesine bastığımızda, 4,0 litrelik V8 otopark alanındaki tüm bakışları üstüne çeken bir homurtu ile uyandı. 510 HP'lik güç ve 700 Nm'lik maksimum tork sağlanmasında çift turbo besleme ve AMG büyüsü etkili.


Hızlanmasını ve sesinin diğer tonlarını görmek için yola çıktık. Şehrin dar yollarında egzoz homurtusu ve V8 gürültüsü kabin içerisine yansıyor. Şehirden çıkıp ıssız dağ yolları başladığı anda dışarıdaki insanların duyduğu sesleri biz de işitelim diye tavanımızı açıyoruz. Ses yalıtımı çok başarılı olan katlanabilir kumaş tavan araç hareket halindeyken 50 km/s hıza kadar 20 saniye gibi bir sürede yuvasına gizlenebiliyor.

Artık C 63 S AMG ve virajlı yollarla başbaşayız. 1750 d/d'de ulaşılan 700 Nm'lik tork uzun bir devir aralığında size eşlik ediyor. Gaz pedalına biraz sert davrandığınızda otomobil ateşlenmiş bir mermi gibi hızlanıyor. Virajlarda da şaşırtıcı derecede başarılı bir şekilde hızlanan, neredeyse hiç bir an kontrol edilme hissinden ödün vermeyen otomobil, her anlamda kendisine hayran bırakıyor.

Fiyat listesine baktığımızda C 180 Cabriolet'nin 225.400 TL ile baz fiyatı oluşturduğunu görüyoruz. Aynı donanıma sahip C 180 Coupe ile arasındaki fark 37 bin TL. AMG donanımla fiyat listesinde yer alan C Cabriolet'nin bir diğer seçeneği C 300, 316.300 TL'den satılıyor.

Bu rakam Coupe seçeneğinden 39 bin TL daha fazla.
Cabrio keyfi için istenilen bu fark Mercedes müşterileri için makul gelecektir. Fiyat listesinde iki seçenek bulunmasına rağmen Mercedes sipariş üzerine diğer motorları da müşterilerine sunabiliyor.
YAZI : Koray Kodal / Trieste-İtalya

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.