otohaber_logo
Test Merkezi
Etkinlik - Mercedes - AMG Lounge
Intercity İstanbul Formula 1 Park'ta yer alan Mercedes - AMG Lounge otomobilseverler için çok kapsamlı yeni bir ziyaret noktası oluşturuyor.
Etkinlik - Mercedes - AMG Lounge

Intercity İstanbul Formula 1 Park içerisinde açılan Mercedes-AMG Lounge ile AMG logolu araçlar bir arada görülebilecek, test sürüşleri, özel etkinlikler yapılabilecek ve araç siparişi verilebilecek bir merkez. Bu lounge, Almanya, Rusya ve Güney Afrika'dan sonra Formula 1 pistlerinin yanında kalıcı olarak kurulan dördüncü loca olma özelliğine sahip.

Her ay pist etkinliği de düzenlenecek olan Mercedes-AMG Lounge, herkese açık. Mercedes-Benz yetkili bayilerinde yapılacak kayıtlarla bu tesiste planlanılan test sürüşlerine katılmak mümkün. Özel etkinlikler haricinde, Pazartesi'den Cumartesi'ye kadar, 10.00-17.00 saatleri arasında açık olan loungedaki etkinlikleri amg.istanbul web adresinden takip etmek mümkün.

Biz de Mercedes-AMG Lounge'u yerinde deneyimledik. Geniş ve ferah kapalı oturma alanında Mercedes logolu aksesuarları inceleyip, otomobilleri de bu alanda görme fırsatımız oldu. Ama buranın alışıldık bir showroomdan farklı olarak en heyecan verici kısmı direksiyon başına geçtiğiniz kısmı. Sıra piste çıkmaya geldiğinde, pist turu, drift, parkur, engelden kaçış ve fren istasyonlarında farklı Mercedes-Benz otomobilleriyle buluştuk. Bu parkurlarda hem sürüş eğitimi alırken, hem de otomobillerin limitlerini görebileceğimiz bir tanıtım yapıldı.

Her bir parkur çok faydalıyken programın en etkileyici ayağı pist turlarıydı. Birbirinden farklı Mercedes-AMG otomobilleriyle turlar atılırken, sona saklanan AMG GT S tecrübesi unutulmaz olanıydı.

Diğerlerinden çok farklı hissettiren GT S, alışıldık spor otomobillerin çok sert yapısı yerine daha konforlu ama çok net bir otomobil olarak karşımıza çıktı. Sürücünün isteklerini harfiyen uygulayan otomobil gaz ve fren müdahalelerinizi çok hızlı bir şekilde yerine getiriyor. Kısa süre sonra anlaşılıyor ki böyle bir otomobilin limitlerini keşfetmek için en doğru yerdeyiz.

Otomobilseverler için Mercedes-AMG Lounge mutlaka gidilmesi gereken adreslerden biri.

Yazı:Koray Kodal

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.