otohaber_logo
Test Merkezi
Karşılaştırma · Honda CR-V – HR-V
Yeni Honda HR-V, ağabeyinin seviyesine çıkmak için çok efor harcamak zorunda. Zira CR-V, boşu boşuna dünyanın en çok satılan SUV'larından biri değil.
Karşılaştırma · Honda CR-V – HR-V

Yeni Honda HR-V şehirli SUV'lar arasında kendine has ışığı olan bir model olarak dikkat çekiyor. Ve sınıfındaki bazı modellerin aksine değişken iç mekan özelliklerini geri plana atmadan da tarz sunmayı biliyor. HRV'nin şehir kalabalığına kesinlikle uygun olan boyutlarına karşın otomobilin yolcularına geniş bir kabin sunabilmesi alkışı hak ediyor. 443 ile 1473 litre arasında değişen bagaj hacmi otomobilin sınıfı için çok başarılı ve günlük hayatın gerektirdiği görevlerin pek çoğunu yerine getirmek için yeterli. Ancak, bu konuda 30 santimetreyi aşan bir uzunluk ve 5 santimetreden fazla genişlik avantajına sahip olan kompakt CR-V, söz konusu kabin genişliği olunca söyleyecek daha fazla söze sahip. Aynı şekilde 589 ile 1669 litre arasında değişen bagaj hacminde de ibre belirgin bir biçimde büyükten yana.HR-V, CR-V'nin boyut avantajını akıllıca düşünülmüş değişkenlik özellikleriyle ekarte ediyor. Otomobilin pratik kabininin en önemli noktası kuşku yok ki, Magic Seats (sihirli koltuklar) adı verilen arka koltukları oluyor. Sinema koltuklarında da olduğu gibi oturma bölümleri yukarı doğru katlanabilen arka koltuklar sayesinde orta boy bisikletleri, büyük bir saksıdaki bitkiyi veya bir televizyonu pratik bir biçimde taşımak mümkün oluyor. Büyük CR-V'de bu tür sihirler yok ama arka koltukların bagaj içinden bir kol yardımıyla katlanabilmesi ve düz bir yükleme zemini elde edilebilmesi otomobilin artıları arasında yer alıyor.

CR-V'nin süspansiyonu konforlu, HR-V virajlarda daha çevik

Uzun yolculuklara daha sık çıkanlar, CR-V'nin yoldaki pürüzlerin büyük kısmını ütüleyen, kendinden emin süspansiyon konforunu daha fazla beğenecektir. Yaklaşık 310 kg daha hafif ve aynı zamanda da daha sıkı süspansiyon ayarlarına sahip olan HR-V, bu yönleriyle daha çevik yol tutuş özellikleri gösteriyor ve sürücüyle daha iyi bir iletişim kuran direksiyon sistemiyle dar ve virajlı karayollarında daha fazla keyif veriyor. Bu çevik karakter şehir dışı kadar kalabalık şehir kullanımında da 1,7 tonluk CR-V'ye göre avantaj sağlıyor.

Japon kardeşler arasındaki ortak noktaların en büyüğü kullanılan motor oluyor. 120 HP gücündeki 1,6 lt'lik turbo dizel, her iki Honda SUV'unda da keyifli bir kullanım sunan 6 ileri manuel şanzımanla iyi bir işbirliği çıkartıyor. İki araç arasında çok ciddi ağırlık farkı olmasına rağmen otomobillerin sundukları performans değerleri birbirine çok yakın. Maksimum hızlarda HR-V'nin 10 km/s'lik bir avantajı varken, yakıt tüketiminde de ibre 1,7 lt/100 km'lik tasarrufla küçük kardeşten yana. Bu fark HR-V'nin sadece çevreyi değil aynı zamanda tüketicinin cüzdanını da koruduğunu gösteriyor.

Honda SUV'ları arasındaki farklar incelenmeye başlandığında donanımlara göz atmak gerekiyor. CR-V, şerit değiştirme yardımcısı, park yerinden çıkış yardımcısı ve adaptif hız sabitleyici gibi güvenlik donanımlarını CRV'ye saklı tutarken, HR-V'de sınıfı için olumlu bir özellik olarak, otomatik fren sistemi ve çarpışma uyarı sistemini standart olarak sunuyor.

Yazı: Marcel Kühler-Eray Özgür

Kazanan: KÜÇÜK

SONUÇ: Sempatik ve hesaplı Honda HR-V, başarılı boyut kullanımı ve pratik detaylarıyla kalp çalmayı biliyor. Atak sürüş özellikleri ve tarz sahibi tasarım HR-V'yi gençlerin de radarına sokuyor. Daha fazla alana ihtiyacı olanların veya sık sık uzun yolculuklara çıkanların daha olgun ve aynı zamanda da konforlu olan CR-V'ye yönelmeleri gerekiyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.