otohaber_logo
Test Merkezi
Uzun dönem · Peugeot 2008 1.2 Puretech
Peugeot'nun evrimleştirerek daha fazla SUV hissi verir hale getirdiği küçük sınıf temsilcisi 2008, yeni nesil otomatik şanzımanı ve canlı motoruyla keyif verirken tezatların olduğu bir kabin sunuyor.
Uzun dönem · Peugeot 2008 1.2 Puretech

Karoser

Yapılan makyajla birlikte daha güçlü ve kendinden emin bir yüz ifadesine kavuşan Peugeot 2008, boyutlarını verimli kullanan otomobillerden biri. B sütunundan itibaren yükselen tavan ve bunu vurgulayan krom çerçeve 2008'in karakteristik tasarım detayları arasında yer alıyor. Peugeot'nun küçük sınıfta 207 SW sonrasında bir station otomobil sunmamasıyla aynı zamanda bu boşluğu da dolduran 2008'in alçak arka tamponu ve geniş bagaj kapağı bu durumun sinyalleri arasında. 4159 mm'lik uzunluğu 208 ve 308 arasında olan 2008 ferah bir yaşam alanına sahip. İşçilik ve malzeme kalitesinde sorunları olmayan otomobilde kokptin odağındaki dokunmatik ekran artık Mirror Screen isimli akıllı telefon entegrasyonunu da destekliyor. Küçük direksiyon simidi ve yükseğe konumlandırılan göstergelerin teoride daha kolay bir kullanım sunması ve ergonomiyi iyileştirmesi gerekiyor ancak pratikte farklı görünmekten ötesini pek başaramıyor.

Motor ve sürüş özellikleri

1,2 lt 3 silindirli turbo benzinli ve 1,6 lt 4 silindirli turbo dizel motorlarla ithal edilen 2008, uzun dönem testimize 110 HP gücündeki benzinli motoruyla konuk oldu. Canlı çalışma karakteri ve sportif sesiyle dikkat çeken motora eşlik eden Aisin üretimi 6 ileri vitesli otomatik şanzıman nazik vites değişimleriyle konfora katkıda bulunuyor. Ve aynı zamanda motorun gücünün verimli kullanılmasını da destekliyor. Sınıfının hafif modelleri arasında yer alan Peugeot 2008, 1150 kg'lik boş ağırlığı sayesinde hem sürüş özelliklerinde hem de yakıt tüketiminde avantajlı bir hale geliyor. Sertliği iyi ayarlanmış süspansiyon sistemi sayesinde 2008, sürücüsüne zor anlar yaşatmayan ve kolay kullanılan bir otomobil oluyor.

Rekabet karnesi

Rekabetin en çetin geçtiği sınıflardan birinde yer alan Peugeot 2008 benzinli ve dizel motor seçenekleri sunmasının yanında dizel motorda otomatik şanzıman için 3.000 TL fark istemesiyle fark yaratıyor. Rakiplere bakıldığında baz versiyonlar dizel motorlu manuel vitesli veya benzinli otomatik 2008 olduğu için 89.900 TL'lik bir fiyat etiketi çıkıyor ki bu da otomobilin başlangıç fiyatını platform kardeşi Citroen C4 Cactus, retro tasarımlı Fiat 500 X veya genç kült Nissan Juke'un üstüne taşıyor.

Sonuç

Sürüş özellikleriyle keyif veren Peugeot 2008, SUV karakterine vurgu yapan makyajla birlikte daha çekici ve etkileyici görünüyor. Özellikle boyutlarının verimli kullanımıyla fark yaratan otomobilin canlı motoru ve onunla uyumlu çalışan geleneksel otomatik

Akıllı kokpit

Sürüş güvenliğini desteklemek için otomobil firmalarının attığı en önemli adımlardan biri önemli bilgileri sürücünün göz hizasına taşıyan head-up display sistemleri. Peugeot, bunu bir adım öteye taşıdı ve kokpit tasarımında devrim yaptı. Gösterge tablosunu yükselten Peugeot, bence iyi bir iş yaptı.

Halit Bolkan

NEFESİ SAĞLAM

110 HP gücündeki benzinli turbo motor temel ulaşım ihtiyaçları için fazlasıyla yeterli bir ünite. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla işbirliği de uyumlu. Hafif karoser sayesinde motorun yetersiz olduğu hissine kapılmıyorsunuz ve yeterli atikliği elde ediyorsunuz.

Eray Özgür

MAKYAJ ETKİSİ

Makyaj sonrasında daha güçlü görünen 2008'de dik ve geniş bir ön panjura yer verilirken stoplarda koyu renkli aydınlatmalar kullanıldı. Makyajın en etkili getirisi ise 1.2 Puretech EAT6. 6 ileri vitesli geleneksel tork konvertörlü otomatik şaznıman ve turbo benzinli motor akıcı, canlı ve ekonomik bir 2008 karşımıza çıktı.

Koray Kodal

ESTETİK VE ÖZGÜN

Tasarımın belirleyici olduğu bir çağda yaşıyoruz. Satın alma kriterinde de tasarım en belirleyici unsurlardan biri. Peugeot 2008 bu konuda özgün ve başarılı bir örnek. Abartılı bir modernlik yerine yeterince dinamik ve aynı zamanda da genele hitap eden bir güzellik sunan otomobilde Peugeot'nun karakteristik olmaya başlayan tasarım oyunları başarılı bir biçimde bir araya getirilmiş.

Önder Bahar

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.