otohaber_logo
Test Merkezi
Sürüş izlenimi · BMW 5 Serisi
BMW'nin yenilenen 5 Serisi, güvenlik, konfor, sürüş özellikleri, ekonomik tüketimi ve yüksek performansıyla hem marifetlerini arttırdı hem de rakipleri karşısında daha da iddialı oldu.
Sürüş izlenimi · BMW 5 Serisi

Uçak motoruyla üretim serüvenine başlayan BMW, 100'üncü yılı için geliştirdiği sıra dışı konseptlerle otomobil teknolojisinin geleceğini Cenevre Otomobil Fuarı'nda sergilemişti. Geleceğe yönelik önemli adımlardan biri olan yeni 5 Serisi ise tasarımından konforuna, performansından, sürüş özelliklerine kadar yeniliklerle dolu bir model.

Yeni 5 Serisi'nin aerodinamik sürtünme katsayısı 0,22 Cd ve bu değerin BMW i8'de 0,26 Cd olduğunu düşündüğümüzde, 4 kapılı bu sedan hem aerodinamik tasarım konusunda bir rekor kırıyor hem de sürüş özelliklerinde ve yakıt tüketimiyle emisyon değerlerinde avantaj sağlıyor.

BMW'nin simgeleri arasında başı çeken böbrekler, yani ön ızgara BMW'nin yeni tasarım diline uygun olarak tasarlanmış. Yeni 5 Serisi'nin dingil mesafesi önceki nesline göre 7 mm artmış ve aracın yüksekliği de 15 mm daha fazla. Bu sayede yeni 5 Serisi başta diz mesafesi ve baş mesafesi olmak üzere daha fazla iç hacme sahip olmuş. Artırılan ses yalıtımı, bir önceki neslinden de daha sessiz bir otomobil olmasını sağlamış.

Euro NCAP'ten 5 yıldız alan yeni 5 Serisi'nde, zorlu durumlardan kaçınma yardımı, kavşak trafik uyarısı gibi yeni sistemler yer alırken, şerit değiştirme asistanı, aktif yandan darbe koruma ve şeritte tutma yardımcı sistemleri de görev yapıyor. Comfort, Sport ve Eco Pro sürüş modları sayesinde sürücü aracın, süspansiyon, motor ve şanzıman ayarlarını yapabiliyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak sunulan Adaptive modunda ise aracın süspansiyon sistemi yol ve sürüş şartlarına göre kendi kendini ayarlıyor.

Yeni 5 Serisi'nin 520d seçeneğinin direksiyonuna geçtiğimizde aracın oldukça sessiz olduğu dikkatimizi çekti. 2,0 litrelik 4 silindirli dizel motoru 4000 d/d'de 190 HP güç üretiyor. ve 1750-2500 d/d'de 400 Nm tork üretiyor.

Alt devirlerinden itibaren başarılı bir performans sunan 520d'nin motoru, 8 ileri otomatik şanzımanla da uyumlu bir sürüş sergiliyor. Bozuk köy yollarında sürücüyü ve yolcuları yormayan süspansiyon sistemi, otoyolda da aracın adeta sessizce akmasını sağlıyor. Önceki nesline göre sürüşü daha keyifli bir otomobil olan 520d'nin çevik yapısı da dikkat çekici.

Yeni 5 Serisi'nin 2,0 litre dizel motorlu 520d seçeneği 404.600 TL, 2,0 litre benzinli motorlu 530i ise 326.900 TL'den başlayan fiyatlarla bayilerde yerini aldı. Her iki modelde de xDrive yani 4 tekerlekten çekişli aktarma seçeneği ve farklı donanım paketleri var.

Yazı: Baturhan Boyacılar-Muğla

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.