otohaber_logo
Test Merkezi
Test - Dacia Duster 1.5 dCi EDC
Dacia, Duster ile otomatik şanzımanlı ikinci modelini tüketicilerle buluştururken artık yeni bir kitleye ulaşacak.
Test - Dacia Duster 1.5 dCi EDC

Yeni nesil otomatik şanzımanlar yakıt ekonomisi sağlama ve daha iyi hızlanma konularında manuellere göre öne geçti. Duster'da sunduğu çift kavramalı otomatik şanzıman EDC ile Dacia'nın da iddiası bu yönde. Direksiyonu başına geçtiğimizde otomobilin yeni multimedya sistemi, direksiyon simidi gibi detaylarla daha moden göründüğünü fark ediyoruz.

Blackshadow donanımında parlak siyah ön ızgara geliyor.

Yola çıkıp EDC'nin konforlu yapısını bir kez daha keşfediyoruz. Çünkü bu ikiliyi daha önce Renault modellerinde de test edip, yakıt ekonomisiyle övmüştük. Duster da yeteri kadar akıcı şekilde hızlanıyor. Yakıt tüketimi konusunda 5,2 lt/100 km test verisiyle ekonomik olduğunu gösterdi. Hızlanma testinde M+S tipi lastiklere rağmen 0-100 km/s test verisi 12,6 saniye olarak kayda geçti.

1.5 dCi 110 EDC ekonomisi ve hızlanmasıyla Duster'ı bir adım öne taşıyor.

Bu da manuel şanzımanla elde edilen 13,0 saniyelik hızlanma ve 6,0 lt/100 km'lik ortalama yakıt tüketimi verilerinden daha avantajlı görünüyor. Fren test sonuçları da yine bu lastikler sebebiyle epey uzun çıktı. Fiyat listesinde Laureate donanımlı 1.5 dCi EDC 82.900 TL, Blackshadow 85.400 TL'den satılıyor. Sadece 1.5 dCi EDC ile alınabilen Blackshadow'da ek olarak; Look paket, deri direksiyon, hız ayar ve sınırlayıcı donanımlar var.

2017'de tüm Duster versiyonlarının direksiyon simidi yenilendi.

Genel değerlendirmemizde 109 HP'lik 1.5 dCi motor ve EDC şanzımanın yakıt ekonomisi, hızlanma ve konfor konularında Duster'a değer kattığını söylemeliyiz. Bu ikiliyle birlikte yeni donanım Duster'ın daha çekici görünmesini sağlarken yeni direksiyon simidi gibi değişimlerin modernliği arttırdığı görülüyor. Duster'ın artık daha genç ve modern bir müşteri kitlesine de hitap etmesi mümkün.

Yazı: Koray Kodal

Fotoğraflar: Ersan Sezer

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.