otohaber_logo
Test Merkezi
Test - Skoda Octavia 1.6 TDI CR DSG Style
Sedan tarzı tasarımda station bagaj hacmi ve kullanışlılığı sunan Octavia 1,6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman kombinasyonuyla en sevilen paketlerden birine sahip.
Test - Skoda Octavia 1.6 TDI CR DSG Style

Yazı: Koray Kodal

Fotoğraflar: Ersan Sezer

Makyaj sonrasında, Skoda'nın yeni marka imzası olan çift parçalı far grubu Octavia'da da karşımıza çıktı. Style donanımıyla gelen LED farlar Octavia'nın daha iyi bir aydınlatma sunmasını sağlıyor. Bu donanımda stoplarda da LED bulunuyor. Yeni tamponlarla dışarıdaki makyaj tamamlanmış.

LED far ve stoplar Style donanımıyla geliyor.

Otomobilin içerisinde ise multimedya sistemi haricinde makyajın fark yaratan bir etkisi yok. Style donanımında sunulan 8 inçlik multimedya sistemi göze çarpıyor. Sistem, mobil cihazlarla uyumlu. Hızlı çalışan multimedya sisteminin içeriği de yeteri kadar zengin ve kullanımı da pratik.

Test aracımızda 1.6 TDI 115 HP'lik dizel motor bulunuyor. Alt devirlerde ulaşılan 250 Nm'lik yüksek torkun da etkisiyle canlı bir yapıda. Hızlanma isteklerinde yeteri kadar atak olabilen otomobilde bu akıcı çalışma karakterinde 7 ileri vitesli DSG'nin de etkisi var. Hızlı vites geçişleri sunan otomatik şanzıman pürüzsüz vites değiştiriyor. Ancak 1.6 TDI ve DSG ikilisi sıkışık trafikte vites geçişlerinde aceleci olup, küçük gaz tepkilerine de geç cevap verebiliyor. Bu da aniden hızlanmaya yol açabiliyor. Bu durum zaman zaman yaşansa da genel olarak motor ve şanzımanın uyumlu olduğunu söyleyebiliriz.

8 inçlik dokunmatik ekran Style donanımıyla geliyor.

Yakıt tüketimine baktığımızda ise 5,0 lt/100 km'lik ortalama test tüketiminin ekonomik olduğunu görüyoruz.

Otomobilin sürüş özellikleri makyaj öncesine göre biraz farklı hissettiriyor. Arkada torsiyon sistem kullanılmasına rağmen 20 mm artan iz mesafesi biraz daha oturaklı sürüş tecrübesi yaşatıyor. Dönüşlerde ve ani şerit değişimlerinde bunun farkı hissediliyor. Genel olarak süspansiyon sistemi konforu koruyor. Direksiyon sistemi de rahat yönlendirme sağlıyor. Sürücünün isteklerine hızlı cevap veren sistem sürüş kalitesini arttırıyor.

Arka camın bagaj kapağıyla açılması sayesinde sınıfının en kullanışlı bagajını sunuyor.

115 HP'lik 1.6 TDI ekonomik tüketim ve makul hızlanma verileri sağlıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.