otohaber_logo
Test Merkezi
Makyajlı Hyundai Tucson Türkiye'de satışa sunuldu
Hyundai’nin kompakt SUV pazarındaki temsilcisi Tucson, yapılan makyajla sadece görünümünü yenilemedi. İç mekanın da elden geçirilen Tucson’da bulunan 1,6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman sayesinde artık daha iddialı oldu.
Makyajlı Hyundai Tucson Türkiye'de satışa sunuldu

New York Otomobil Fuarı'nda tanıtılan üçüncü nesil makyajlı Hyundai Tucson, Türkiye'de satışa sunuldu. Makyajlı Tucson, görünümü kadar, iç mekanı ve 1,6 litrelik dizel motoru, otomatik şanzımanı ve 4x4 aktarmasıyla daha iddialı oldu.

Makyajla birlikte Tucson'un tamponları bagaj kapağı, farları, stop lambaları, ızgarası yenilendi ve iç mekanında da çeşitli iyileştirmeler yapıldı. Öncesine göre daha yumuşak plastiğe sahip bir kokpiti bulunan aracın havalandırma ızgaraları artık yatay bir tasarıma sahip. 8 inçlik yeni bir dokunmatik multimedya ekranı bulunan Tucson'da kablosuz şarj etme özelliği de yer alıyor. Yalıtım malzemelerinin arttırıldığı belirtilen Tucson'un kapı içleri de güçlendirildi. Bu değişiklikler sayesinde öncesine göre biraz daha sessiz olan Tucson'da manuel şanzımanlı atmosferik 1.6 GDI ile otomatik şanzımanlı turbo beslemeli T-GDI benzinli motorlar görev yapmaya devam ediyor. En büyük yeniliklerden biri olan 1,6 litrelik dizel motor 4000 d/d'de 136 HP güç, 2000-2250 d/d aralığında 320 Nm tork üretiyor.

Euro 6d egzoz emisyon standartlarını karşılıyor. Tucson 1.6 CRDi 6 ileri manuel şanzıman ve önden çekişli, 7 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzımanlı önden çe- Tucson'da mobil cihazlar için Qi standardında kablosuz şarj sistemi bulunuyor. Bu özellik Style donanımında yok. N kişli, 7 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzımanlı ve 4x4 olarak tercih edilebiliyor. En iddialı Tucson'u yani 1,6 litre dizel motorlu, otomatik şanzımanlı 4x4 seçeneğini, uzun yolda, şehir içi trafiğinde ve bol virajlı köy yollarında denedik. Tucson'un içine girdiğimizde önce yeni 8 inçlik ekran ve havalandırma ızgaraları göze çarpıyor. Tucson'un motoru çift kavramalı otomatik şanzıman ile birlikte başarılı bir uyum sağlıyor.

Tucson'un 1676 kg olan ağırlığını da düşündüğümüzde, ilk hızlanma ve ara hızlanmalarda canlı gaz tepkileriyle başarılı bir performans gösteriyor. Elden geçirilen direksiyon ve süspansiyon sistemi de aracın sürüş konforuna katkı sağlarken izolasyon sisteminde çeşitli iyileştirmeler gören Tucson'da oluşan lastik gürültüsü ise rahatsız edici değil.

Dizel, otomatik ve 4x4 Tucson'un fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketimi 5,1 lt/100 km ama biz sürüş sırasında yol bilgisayarında 6,8 lt/100 km'lik değer elde ettik. Aracı virajlı yollarda Sport modunda kullanmamız, aralıklarla hızlanıp yavaşlamamızın da etkisi büyük olduğu için tüketimin yüksek olduğunu söyleyemeyiz.

Araçta Eco ve Sport modu var. Eco modunda araç önden çekişli olarak yola devam ederken Sport'ta ise sistem, aracın sürüş durumuna göre arka tekerlere değişken güç dağılımı sağlıyor. Kısaca elden geçirilen HTRAC isimli 4x4 aktarma sistem Sport modunda araç hızına ve yol şartlarına bağlı olarak virajlarda veya kaygan yollarda motor gücünü ön ile arka tekerlekler arasındaki dengeli olarak dağıtıyor. Style, Elite ve Elite Plus donanım paketlerinde yokuş iniş ile yokuş kalkış sistemi var. Elite donanımından itibarense 8 inçlik dokunmatik multimedya ekranı, akıllı telefonlar için kablosuz şarj özelliği yer alıyor. Elite Plus'da donanım paketinde elektrikli sürücü koltuğu, otomatik acil frenleme, önden çarpma önleyici yardımcısı özellikleri öne çıkıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.