otohaber_logo
Test Merkezi
Volvo’nun amiral gemisi S90
Volvo’nun amiral gemisi S90, T6 motor seçeneğiyle şık tasarımın altında bir spor otomobil ruhu barındırabildiğini gösteriyor. AWD çekiş sistemi, Geartronic şanzıman ve R-Design donanım paketiyle S90’a güvenilir bir sportiflik kazandırılmış.
Volvo’nun amiral gemisi S90

Dizel motorların revaçta olduğu ancak yakın dönemde yerlerini benzinli motorlu otomobillerin alacağını biliyoruz. Volvo S90 test sayfalarımıza dizel D5 motoruyla konuk olmuş, yakıt tüketimi ve hızlanma dengesini başarılı bulduğumuzu belirtmiştik. Şimdi ise çift beslemeli benzinli motorun performans şovu yapmasını bekliyoruz. Turbo ve kompresör beslemeli 2,0 litrelik motor 310 HP güç üretiyor. 2200 d/d ile 5500 d/d arasında 400 Nm maksimum torka ulaşan T6 motorla S90'ın 0-100 km/s hızlanması 5,9 saniye olarak açıklanıyor.

İlk kalkış anından itibaren oldukça canlı ve atak hissettiren S90 T6 AWD, maksimum torka ulaştığı devir bandında çok daha canlı hissettirirken bunu bir üst vitese geçiş zamanına kadar taşıyor. Test ölçümlerimizde de fabrika verisine çok uzak olmayan 6,6 saniyelik 0-100 km/s verisi elde ettik. 21 inçlik devasa jantlar ve 1816 kg'lik boş ağırlık da göz önünde bulundurulunca etkileyici bir sonuç olduğunu söyleyebiliriz.

Bu hızlanma verisine ulaşmasında AWD çekiş sisteminin motor gücünü hızlı şekilde aktarmasının ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla T6 motorun uyum içinde olması da önemli payı var. Vites geçişleri pürüzsüz ve akıcı gerçekleşiyor. Ani hızlanmalarda, vites değişiminde hızlı olmak adına sürücü rahatsız edici tepkilerle karşılaşmıyor. İstenirse manuel olarak vites değiştirme zamanına sürücü karar verip özellikle motor freniyle ihtiyaç duyulan yavaşlamalarda daha verimli sonuç elde edilebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sisteminin S90 T6'yı özellikle viraj ve dönüşlerde izini koruyarak ilerlemesini sağlıyor. Gücün yere aktarılmasında patinaja düşme durumları yaşanmamasını da sağlayan AWD'nin sürüş kalitesini arttırdığını söyleyebiliriz.

Süspansiyon sisteminde otomobilin konforunu bozmadan dinamizm elde edilmesi bir başarı. Konfor odaklı olan direksiyon sisteminin otomobilin sportif motoruna uygun netlikte ve hızlı yönlendirme sağlamadığını görüyoruz. Yakıt tüketimi konusunda ise beklediğimiz gibi yüksek rakamların olduğu bir tablo ile karşılaşmadık. Şehir içerisinde yoğun trafikte 10 lt/100 km seviyesinde olan tüketim sakin kullanımla ortalama 8,5 lt/100 km test verisi elde etmemizi sağladı.

Sonuç olarak S90 T6 AWD, seçkin görünen, malzeme ve işçilik kalitesiyle de göz dolduran bir otomobil. R-Design donanımıyla otomobilin sportif görünmesini sağlayan tampon, ön panjur ve gri aynalar gibi karoser eklentileriyle de T6'nın dışa vurumu başarıyla gerçekleşmiş. T6 motorun kazandırdığı sessiz ve titreşimsiz sürüş özelliği S90'ın konforunu arttırırken sunduğu performans ise büyük keyif veriyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.