otohaber_logo
MULTIMEDYA
Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe sahneye çıktı
BMW, ilk olarak yeni nesil 4 Serisi Coupe'yi otomobil tutkunlarıyla buluşturdu.
Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe sahneye çıktı
1 / 3

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe sahneye çıktı

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe sahneye çıktı

BMW, ilk olarak yeni nesil 4 Serisi Coupe'yi otomobil tutkunlarıyla buluşturmuştu. Daha sonra cabrio ve şimdi ise ülkemizde de en çok tercih edilen versiyonu Gran Coupe'yi tanıttı.

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe ön tarafta artık bizim de tartışmaya açmaya yorulduğumuz o büyük böbrekleriyle kardeşleri Coupe ve Cabrio ile birebir aynı görünürken, asıl farklılık arka tarafta ortaya çıkmış. İnce stop grubu dinamik tasarımı kuvvetlendirirken, camla birlikte açılan büyük bagaj kapağı eşyaların kolay şekilde yerleştirilmesine olanak tanıyor. 470 litrelik bagaj kapasitesi arka koltuklar yatırıldığında 1290 litreye kadar çıkabiliyor.

Selefine kıyasla 14 cm daha uzun, 2 cm daha geniş olan yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe'nin dingil mesafesi de 4,5 cm uzamış. Büyüyen boyutlar sayesinde yeni 4 Serisi Gran Coupe'nin kabin içerisinde daha ferah bir ortam sunduğu belirtiliyor.

2 / 3

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe sahneye çıktı

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe sahneye çıktı

İlk etaptaki baz versiyon olan 420i Gran Coupe, 2,0 litrelik turbo beslemeli 4 silindirli motora sahip. 184 HP güç ve 300 Nm tork sunan motor, 420i Gran Coupe'yi 7,9 saniyede 0'dan 100 km/s hıza ulaştırabiliyor. 100 kilometrede ortalama yakıt tüketim değeri ise fabrika verilerine göre 7,3 litre. Daha fazla performans isteyenler aynı motorun 245 HP'lik güç üreten versiyonunu kullanan 430i'yi tercih edebilirler. BMW 430i Gran Coupe 6,2 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayabilirken, fabrika verisi ortalama tüketim değeri ise 7,6 litre olarak belirtilmiş. Benzinli cephesinin son üyesi ise BMW M440i xDrive Gran Coupe oluyor. 3 litrelik 6 silindirli motoruyla sürüş keyfini zirveye taşımayı hedefleyen BMW M440i xDrive Gran Coupe, 374 HP'lik gücünü 5500 devirden itibaren kullanıma sunuyor. Diğer benzinli modeller arkadan itişli olarak gelirken, BMW M440i xDrive Gran Coupe dört tekerlekten çekiş sistemine sahip. 0'dan 100 km/s hıza sadece 4.7 saniye çıkan BMW M440i xDrive Gran Coupe'nin maksimum hızı ise 250 km/s'de sınırlandırılmış.

Dizel cephesine geçtiğimizde ise 2.0 litrelik 4 silindirli motor bizleri karşılıyor. 190 HP güç ve 400 Nm tork sunan BMW 420d Gran Coupe, arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak satın alınabiliyor. Arkadan itişli versiyon 0-100 km/s hızlanmasını 7.3 saniyede tamamlarken, dört tekerlekten çekişlisi ağırlık artışı sebebiyle 0'dan 100 km/s hıza ulaşmak için 7.6 saniyeye ihtiyaç duyuyor. BMW 420d Gran Coupe fabrika verisi ortalama 100 kilometrede 5.4 litrelik bir yakıt tüketim değerine sahipken, BMW 420d xDrive Gran Coupe yine fabrika verisine göre ortalama 5.7 litrelik tüketim rakamı sunuyor. Tüm motor seçeneklerinde 8 ileri vitesli Steptronic otomatik şanzımanın standart olarak geldiğini de belirtmeden geçmeyelim.

3 / 3

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe sahneye çıktı

Yeni BMW 4 Serisi Gran Coupe sahneye çıktı

BMW, yeni 4 Serisi Gran Coupe'nin selefinden daha iyi yol tuttuğunu iddia ediyor. Bu iddiasını desteklemek için de artık bir BMW klasiği olan yaklaşık 50:50 ağırlık dağılımı ve daha düşük ağırlık merkezini gösteriyor. Bunun yanında iki eklemli yaylı payandalı süspansiyon ve beş bağlantılı arka süspansiyon, otomobilin sertliğini artırırken ağırlığı azaltmak için de yeniden tasarlanmış. M440i xDrive Gran Coupe ve 430i Gran Coupe'de Dinamik Kullanım Paketi'yle birlikte M Sport diferansiyel standart olarak geliyor.

Çok sayıda güvenlik sistemi de yeni 4 Serisi Gran Coupe ile standart veya opsiyonel olarak sunuluyor. Bunlar arasında Hız Limit Yardımı, Dur & Kalk özellikli Aktif Seyir Kontrolü, Önden Çarpışma Uyarısı, Şehir İçi Çarpışma Azaltma Sistemi, Şeritten Ayrılma Uyarısı, Aktif Kör Nokta Algılama, Arkadan Çapraz Trafik Uyarısı ve Arkadan Çarpışma Hazırlığı'nı sayabiliriz.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.