otohaber_logo
MULTIMEDYA
Yeni Citan tanıtıldı
Yeni Mercedes Citan elektrik seçeneğiyle geldi.
Yeni Citan tanıtıldı
1 / 6

Yeni Citan tanıtıldı

Yeni Citan tanıtıldı

Önceki nesilde olduğu gibi, yeni Citan da altyapısını Renault Kangoo ile paylaşıyor. Resimlerden de kolayca anlaşılacağı gibi Mercedes-Benz Citan, Renault Kangoo ile aynı kapılara sahip ancak ön ve arka tasarım Citan'ı Fransız kardeşinden ayırıyor.

Daha yüksek donanım seviyelerinde sunulacak LED teknolojisine sahip farlar ile Citan, önden bakıldığında B-Serisi ile benzerlik taşıyor. Tampon, motor kaputu ve ön ızgara ise Mercedes'in en son tasarım diliyle şekillenmiş. Citan 4.498 mm uzunluğa ve 2.716 mm dingil mesafesine sahip. Gelecekte Mercedes, daha da fazla iç alan sağlayan uzun dingil mesafeli versiyonları da sunacak.

2 / 6

Yeni Citan tanıtıldı

Yeni Citan tanıtıldı

Sürgülü kapılar, özellikle dar park yerlerinde pratik bir özellik olarak dikkat çekiyor. Yeni Citan'da sürgülü kapı sayısı ikiye kadar çıkartılabiliyor. Bu kapılar, aracın her iki tarafında 615 mm gibi geniş bir açıklık sunuyor. Bagaj açıklığının yüksekliği, 1059 mm. Bagaj bölümüne arkadan da kolayca erişilebiliyor: Panelvan versiyonunun yükleme eşiği, 59 cm yüksekliğinde. Ayrıca, arka kapılar, 90 derecelik bir açıyla kilitlenebilirken aracın yanlarına doğru 180 dereceye kadar da açılabiliyor. Asimetrik arka kapılardan ilk olarak daha geniş olan sol kanadın açılması gerekiyor. Panelvan'da isteğe bağlı olarak ısıtmalı camlar ve cam sileceği bulunan arka kapılar sipariş edilebiliyor. Yine bu iki donanım seçeneğinin bulunduğu bir bagaj kapağı da talep edilebiliyor.

3 / 6

Yeni Citan tanıtıldı

Yeni Citan tanıtıldı

Kabinde 7 inçlik MBUX bilgi-eğlence sistemi, yuvarlak klima menfezleri ve üç kollu çok fonksiyonlu direksiyon simidi dikkat çekiyor. Donanım özellikleri arasında Yokuş Kalkış Yardımı ve Aktif Fren Yardımı gibi standart sistemlerin yanı sıra, belirli koşullar altında yarı otonom sürüşe izin veren Kör Nokta Yardımı, Aktif Şeritte Kalma Yardımı ve Aktif Mesafe Yardımı gibi daha da gelişmiş sistemler bulunuyor. Citan Tourer standart olarak 7 hava yastığı ile birlikte gelirken, Citan Panel Van'da 6 hava yastığı bulunuyor.

Şasi Renault Kangoo ile paylaşılırken, Mercedes-Benz, Citan'ın daha fazla konfor sağlamak için yaylar ve amortisörlerinin özel olarak ayarlandığını belirtiyor. Yolcu konforunu hedefleyen Tourer ile yüksek taşıma kapasitesi için optimize edilen Panel Van'ın süspansiyon kurulumları farklı ayarlanmış.

4 / 6

Yeni Citan tanıtıldı

Yeni Citan tanıtıldı

Motorlar, Euro 6d emisyon normlarını karşılıyor. Tüm motorlar ECO start/stop işlevine sahip. Altı ileri manuel şanzımanın yanı sıra, en güçlü dizel ve benzinli modeller yedi ileri vitesli çift kavramalı şanzıman ile de tercih edilebiliyor.

Citan'da, iki adet dört silindirli motor sunuluyor: 1,5 litre dizel ve 1,3 litre benzin. Dizel motorun 3 farklı güç çıkışı bulunuyor. Bunlar; 75 HP ve 230 Nm tork değerine sahip Citan 108 CDI, 95 HP ve 260 Nm tork değerine sahip Citan 110 CDI ve 116 HP ve 270 Nm tork değerine sahip Citan 112 CDI. Ancak Citan Tourer'da sadece 95 HP güç ve 260 Nm tork değeri sunan 110 CDI versiyonu bulunacak.

5 / 6

Yeni Citan tanıtıldı

Yeni Citan tanıtıldı

Benzinliyi tercih edenler için iki seçenek var: 102 HP ve 200 Nm torka sahip Citan 110, 131 HP ve 240 Nm torka sahip Citan 113.

Son olarak, 2022'nin ikinci yarısında piyasaya sürülecek olan ve WLTP normlarına göre 285 km menzil sunması beklenen eCitan adlı tamamen elektrikli bir versiyon olacak. Tamamen elektrikli Citan, pili 40 dakikada %10'dan %80'e çıkaran hızlı şarj etme özelliğine de sahip olacak.

6 / 6

Yeni Citan tanıtıldı

Yeni Citan tanıtıldı

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.