otohaber_logo
Haberler
İki yeni model daha sadece Türkiye'de üretilecek
Müjdeyi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci verdi. Türkiye'de üretim yapan firmaların iki yeni modelini sadece burada üretmeleri konusunda son noktaya gelindiğini belirtti.
İki yeni model daha sadece Türkiye'de üretilecek

Bakan Zeybekci, Expo 2017 Astana kapsamındaki Türk Milli Günü etkinliği ve Türkiye-Kazakistan İş Forumu için ziyaret ettiği Astana'da basın mensuplarıyla sohbet etti.

Bakan Zeybekci, otomotiv sektörüne yönelik desteklere ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Otomotiv ihracatında 7. ay sonu itibarıyla yüzde 40 artışımız var. İddialı şekilde çalışıyoruz; teşviklerimiz, desteklerimiz, en azından problem yaşanan alanların ortadan kaldırılması gibi. Otomotivde dünyada çok iddialı bir ülke olmak istiyoruz. Türkiye'ye haksızlık da yapmayalım, bunlar tesadüfi değil, özel çalışmalar yürütüyoruz. Otomotivde Türkiye'de üretim yapan markaların iki ilave modeline yönelik çalışmalarımız var. Modelleri dünyada sadece Türkiye'de üretecekler, bu konuda son noktaya geldik, sonbaharın sonuna doğru netleşir. Normal teşvik vereceğiz."

Kaynak: AA

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.