otohaber_logo
Haberler
600 HP’lik Yeni Kutup Yıldızı
Polestar, performanslı hibrit modelini tanıttı. Polestar One ismiyle ortaya çıkan model sportif görünümü ve gücüyle dikkat çekiyor.
600 HP’lik Yeni Kutup Yıldızı

Artık Volvo bünyesinde performanslı elektrikli otomobiller üretecek Polestar, ilk incisini Şangay'da özel bir etkinlikte ortaya çıkardı. Son dönemde yüzde 700'ün üzerinde satışları artan elektrikli ve hibrit otomobillerin en son örneklerinden olan model, 2+2 oturma düzenine sahip bir coupe.

Arka aksa yerleştirilen iki elektikli motorun yanında ön aks üzerinde yer alan 4 silindirli Drive-E benzinli motor ile toplamda 600 HP güç ve 1000 Nm tork üreten otomobil, Volvo'nun SPA platformu üzerinden yükseliyor. 2 elektrikli motor ise toplamda 220 HP güç üretiyor ve otomobil yalnızca elektrikli motorlarıyla 150 km yol yapabiliyor. Bu da Polestar One'ı pazardaki en uzun menzile sahip hibrit model yapıyor.

Polestar yetkilileri geleceğin otomobillerinin tamamen elektrikli olan araçlar olacağını belirtirken, buna üretimine 2019'da üretimine başlanacak Polestar 2 modeliyle başlayacaklarını belirttiler.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.