otohaber_logo
Haberler
Yerli otomobilde aynı modelin tasarımı neden farklı?
Gebze'de gerçekleştirilen törenle yerli otomobil resmen tanıtıldı. TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) tarafından geliştirilen yerli otomobilin SUV ve konsept sedan modelleri gösterildi, merak edilen detaylar açıklandı. Ancak aynı iki SUV modelinde
Yerli otomobilde aynı modelin tasarımı neden farklı?

Türkiye'nin en önemli milli projelerinden birisi olan yerli otomobil tanıtıldı. Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde düzenlenen "Yeniliğe Yolculuk Buluşması" programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, TOBB başkan ve yardımcıları, TOGG hissedarları, otomotiv endüstrisi, otomotiv tedarik sanayisi, iş dünyasının temsilcileri, medya temsilcileri ile TOGG çalışanları ve yakınlarının yer aldığı 2 bin kişilik bir davetli topluluğu katıldı.

Törende kırmızı renkli SUV ve konsept sedan modeli gösterildi. TOGG tarafından daha sonra SUV ve sedan modellerinin fotoğrafları paylaşıldı. Yerli otomobilde iki aynı SUV modelinde ön tarafın farklı olması gözlerden kaçmadı. TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş bu konuda açıklama yaptı.

CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına katılan Mehmet Gürcan Karakaş yaptığı açıklamada, "Farlar aynı şekilde ister Osmanlı bıyığı, ister 'Pala Bıyık' deyin. Araçlar arasındaki farklılık çeşitlilik göstermek amacıyla yapıldı. İkisi de yapılabilir. Üzerinde lale stilize edilen ızgara daha çok beğenildi. Gözümüz alışacak.Birçok araç desen amaçlı, karakterleri yansıtmak amaçlı kullanılacak. Sedan'da ön kısmı yükseltip, incelttik." dedi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.