otohaber_logo
Haberler
Tesla'la rekabette yeni adım attı
Tesla'nın elektrikli otomobil piyasasındaki Çinli rakibi Li Auto, gelecek planlarını şekillendirmek üzere harekete geçti.
Tesla'la rekabette yeni adım attı

Tesla'nın elektrikli araç piyasasındaki rakiplerinden olan Li Auto, gelecek planlarını şekillendiriyor. Çinli şirket, Hong Kong'daki hisselerini 1,9 milyar dolara kadar artırmayı planlıyor.

Hareket, ABD'de listelenen Çinli firmaların Pekin ve Washington tarafından artan bir incelemeyle karşı karşıya kalmasının ardından geldi. Henüz altı yıllık bir şirket olan Li Auto, Hong Kong halka arzında 100 milyon hisseyi, hisse başına maksimum 150 Hong Kong Doları fiyatla ihraç edeceğini söyledi.

Shifdelete'ın haberine göre Li Xiang olarak da bilinen Pekin merkezli şirket, bir yıl önce Nasdaq hisselerinden 1 milyar dolar toplamıştı. Tesla'nın rakibinin hisseleri, New York'taki Nasdaq borsalarında işlev görmeye devam ediyor. Ayrıca şirket kendileri için aylık rekor sayılabilecek Li One araçlarından 8 bin kadarını Temmuz ayında teslim ettiğini söyledi.

Güçlü satış rakamları, dünya çapında birçok otomobil üreticisini üretimi askıya almaya zorlayan küresel çip kıtlığı nedeniyle araç satışlarındaki toparlanma hamleleri tehdit altında olmasına rağmen varlığını kendini hissettiriyor.

Hong Kong'da yapılan ikincil listelemeler ise Pekin ve Washington arasındaki sürtüşmenin sonuçlarından kaçınmaya çalışan Çinli şirketler arasında giderek daha popüler bir hale geliyor. Konuyla ilgili konuşan Wall Street düzenleyicisi Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, ABD'de hisse satmayı hedefleyen Çinli şirketlerden ekstra bilgi talep edeceğini söyledi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.