otohaber_logo
Haberler
Elektrikli Skywell ET5 Türkiye’de satışa sunuldu
50. yılını kutlayan Ulubaşlar Grubu şirketlerinden Ulu Motor, elektrikli otomobil üreticisi Skywell ile Türkiye distribütörlüğü ve teknolojik ortaklık anlaşması imzaladı.
Elektrikli Skywell ET5 Türkiye’de satışa sunuldu

Firma, bugüne kadar otomotiv sektöründe yer alan birçok markayı Türkiye'ye ve farklı ülkelere taşıma tecrübesini Skywell ile yaptığı bu anlaşmada kullanıyor. Elektrikli araçlar dünyasının önde gelen Çinli temsilcilerinden Skywell ile gerçekleştirdiği ortaklık kapsamında Ulu Motor, kasım ayı itibarıyla markanın elektrikli SUV modeli ET5'i ülkemizde satışa sundu. Kısa sürede 25 adet ön sipariş alan Skywell ET5, 3 farklı donanım seviyesiyle ve 550 bin TL'den başlayan anahtar teslim fiyatına sahip. Skywell ET5, 520 km'lik menzili, yarı otonom sürüş ve 8 yıl 150 bin km batarya garantisi ile Avrupa ve Türkiye elektrikli otomobil pazarının dikkat çekici modellerinden biri olmayı hedefliyor.

Skywell Türkiye CEO'su Mahmut Ulubaş, farklı markalarla farklı coğrafyalarda otomotiv alanında yıllara dayanan derin bir tecrübeye sahip olduklarını vurgulayarak, "Bu doğrultuda Çin'in dünyada yükselen elektrikli otomobil markalarından Skywell'in Türkiye distribütörlüğünü üstlendik. Markanın elektrikli SUV modeli ET5, Almanya, Romanya ve İsrail'de pazara sunuldu. Biz de Ulu Motor çatısı altında, Skywell Türkiye olarak kasım ayında yeni modelimizi Türkiye'de satışa sunduk. İlk 25 adetlik ön siparişimizi kısa sürede aldık ve bu yıl 100 adetlik bir satışa imza atmak istiyoruz. Önümüzdeki yıl ise toplam 8 bin adet elektrikli aracın satılmasını öngördüğümüz ülkemiz pazarında, ET5 ile 1000 adetlik bir satışı hedefliyoruz. Skywell ile imza attığımız uzun vadeli iş birliği doğrultusunda önümüzdeki 5 yıl, 5 farklı modeli pazara sunacağız. Araçlarımıza yerinde servis hizmetimiz, uzaktan müdahale imkânımız, abonelik programlarımız ve hizmetlerimizi desteklediğimiz mobil uygulamamızla günümüzün ileri teknolojisini Skywell ile birlikte sunuyoruz. Ulu Motor olarak Skywell'in sadece bir distribütörü değil, aynı zamanda Ar-Ge süreçlerinde de birlikte çalışan bir iş ortağıyız. Bu kapsamda yazılım geliştirme tarafını burada sağlıyor ve teknolojimizi de ihraç ediyoruz" bilgisini verdi.

Ulubaş, yakın zamanda Skywell markasına özel bir showroomu da devreye alacaklarını belirterek; "İstanbul Büyükçekmece'de yer alan Ulu Motor'un merkezinde, Skywell ET5 elektrikli aracımız için potansiyel müşterilerimize yönelik test sürüşlerimizi başlattık. Önümüzdeki yıl Kuruçeşme'de devreye alacağımız Skywell markamıza özel showroomumuzla da ayrı bir merkeze daha kavuşacağız. Bu noktada, sıradan bir otomobil showroomundan çok daha farklı, üst düzey bir deneyimi müşterilerimize sunmayı hedefliyoruz" dedi. Mahmut Ulubaş, müşterilerinin skywell.com.tr adresli web sitesi üzerinden hem satış hem test sürüşü için kendileriyle iletişime geçerek dijital bir deneyim yaşatacaklarını da belirtti.

Elektrikli araçlar konusunda tüketicinin en büyük merakının servis konusunda olduğunun da altını çizen Mahmut Ulubaş, "Türkiye'nin her neresinde olursa olsun, biz sunacağımız servis hizmeti ve satış sonrası programımız sayesinde mobil servis görevlilerimiz ile müşterimize gideceğiz. Aracı hem şarj edip hem de hafif bakımlarını gerçekleştireceğiz. Uzaktan yapılabilecek güncellemeleri mobil yolla yapacağız" şeklinde konuştu.

ET5; 4698 mm uzunluk, 1908 mm genişlik, 1696 mm yükseklik ve 2800 mm'lik aks mesafesine sahip. 467 litrelik bagaj hacmi, koltuklar yatırıldığında 1141 litreye kadar çıkartılabiliyor. Skywell ET5, sunduğu 150 kW güç ile 0'dan 100 km/s hıza 7,9 saniyede ulaşabiliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.