otohaber_logo
Haberler
Greenpeace, Volkswagen’i Dava Etti
VW, iklim değişikliğiyle mücadelede yeterince mücadele etmediği için Greenpeace Almanya tarafından dava edildi.
Greenpeace, Volkswagen’i Dava Etti

Volkswagen, Greenpeace Almanya'nın başkanları ve 20 yaşındaki çevre aktivisti Clara Mayer tarafından iklim değişikliğiyle mücadele için yeterince çaba göstermediği için bir Alman mahkemesinde dava edildi.

Greenpeace Almanya ve Mayer, Volkswagen'e, 2030 yılına kadar içten yanmalı motorların üretimini sonlandırma ve 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını 2018 seviyelerine göre en az yüzde 65 oranında azaltma şartı da dahil olmak üzere bir dizi talepte bulundu. Alman otomobil üreticisi, talepleri hızla reddederek, davacılara karşı dava açacak.

Bu dava, geçen yıl Almanya'nın mayıs ayında aldığı ve ülkenin gelecek nesilleri iklim değişikliğinin sonuçlarından koruyamadığını belirten kararını içeren iki davaya dayanıyor. Aynı ay, Shell'e emisyonlarını azaltmasını emreden bir Hollanda kararı geldi ve ilk kez bir özel şirketin emisyonlarından bu şekilde sorumlu tutulduğuna işaret edildi.

Bir VW sözcüsü verdiği demeçte, "Volkswagen iklimin korunmasını ve ulaşım sektörünün karbondan arındırılmasını temsil ediyor, ancak bu zorluğu tek başına çözemez" dedi. "Uygun tedbirleri tasarlama görevi parlamentoya aittir. Tek tek şirketler aleyhine açılan davalar yoluyla hukuk mahkemesi uyuşmazlıkları, bu büyük sorumluluk görevinin hakkını vermenin yeri veya yolu değildir."

Alman çevre örgütü Deutsche Umwelthilfe, otomobil üreticilerinin fosil yakıt bazlı otomobillerin üretimini 2030 yılına kadar durdurma taleplerini reddetmesinin ardından eylül ayında BMW ve Daimler'e benzer bir dava açmıştı.

Volkswagen, araçlarının çoğunluğunun 2040 yılına kadar tüm büyük pazarlarda sıfır emisyonlu olmasını hedefliyor ve 2050 yılına kadar iklim nötrlüğüne ulaşmayı hedefliyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.