otohaber_logo
Haberler
Subaru’nun İlk Seri Üretim Elektrikli Modeli Tanıtıldı
Subaru ve Toyota, BRZ ve GT86 modellerinin ardından bir kez daha iş birliği yaptı. Subaru’nun yeni elektriklisi, Toyota bZX4 ile aynı platformu paylaşıyor.
Subaru’nun İlk Seri Üretim Elektrikli Modeli Tanıtıldı

Toyota bZX4'ün geçen ayın sonlarında tanıtımının ardından, Subaru'nun Latince "güneş" ve "dünya" kelimelerinin birleşiminden oluşan Solterra adlı versiyonunu açıklama sırası gelmişti. Solterra'nın, bZX4'e oldukça benzemesi doğal olarak hiç kimseyi şaşırtmadı. Stopların farklı tasarımı gibi kozmetik farklılıklar, Mustang Mach-E benzeri kapalı ızgarayla birleşen ön tampon tasarımı, yuvarlak sis farları Solterra'yı kardeşinden ayıran farklar oluyor. Aynı benzerlik, büyük bir ekranla gelen bilgi-eğlence sistemine sahip modern görünümlü iç mekan için de geçerli.

Her iki kompakt crossover da resmi olarak prototip diye tanıtılsa da, aslında yüzde 99,9 üretime hazır haldeler. Toyota'nın Subaru ile geliştirdiği e-TNGA'ya özel elektrik mimarisi üzerine inşa edilen Solterra, 4690 mm uzunluğunda, 1860 mm genişliğinde ve 1650 mm yüksekliğinde. Aks mesafesi de 2850 mm. Boyut olarak bZ4X ile aynı.

Solterra da Toyota'daki kardeşi gibi tek motordan iki farklı güç çıkışıyla gelecek. 204 HP'lik önden çekişli model ve 218 HP'lik dört tekerlekten çekişli bir versiyon. Önden çekişli versiyonun tahmini 530 km menzili, dört tekerlekten çekişlinin ise yaklaşık 460 km elektrik menzili olacağı açıklandı. Her iki versiyonda da 71,5 kWs'lik lityum iyon pil yer alıyor.

Subaru, elektrikli crossover'ın 2022'nin ortalarından itibaren dünya çapında satışa sunulacağını söyledi.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.