otohaber_logo
Haberler
Bir Efsanenin Daha Sonu Geliyor
Lada, 2021 yılının sonuna kadar beş kapılı Niva’nın üretimini durdurmayı planlıyor.
Bir Efsanenin Daha Sonu Geliyor

Bazen efsaneler bile uzun yıllar hizmet ettikten sonra emekli olmak zorunda kalır. Lada, 5 kapılı Niva'nın aralık ayında üretimini bitirmeyi planladığını açıkladı. Ancak 3 kapılı Niva, en azından uzun zamandır beklenen yeni model 2024'te gelene kadar yoluna devam edecek.

Niva'nın VAZ-2131 kod adlı beş kapılı versiyonu, 70'lerin sonlarında üç kapılı versiyonun piyasaya sürülmesinden sonra, 90'ların ortalarında yollara çıkmıştı. 500 mm daha uzun aks mesafesi sayesinde arka yolcular için artırılmış diz mesafesi sunmasına rağmen, 1993'ten bu yana satılan 3 milyon Niva'dan yalnızca 100.000 adedi 5 kapılıydı. Çoğu tüketici, aynı motoru kullanmasına rağmen daha hafif ve yakıt açısından daha verimli olan klasik üç kapılı Niva'yı tercih etti.

Gövde stilinden bağımsız olarak, tüm Niva modelleri, 83 HP ve 129 Nm tork üreten 1,7 litrelik bir motorla donatılmıştı ve beş ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilmiştir. Tabii dört tekerlekten çekiş de standarttı.

Tedarik sorunları, beş kapılı Niva'nın üretimini şubat ayında durdurdu, ancak mart ayında yeniden başladı. AutoVAZ fabrikasının aralık ayında üretim tamamen sona ermeden önce araçları yetiştirmek için geçen hafta sipariş almayı bıraktığı açıklandı.

Rusya'da Niva beş kapılı şu anda Classic, Luxe, Urban ve Black Series donanım seviyelerinde 10.556 ve 11.756 dolar arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Amiral gemisi versiyon, 16 inç alaşım jantlar, entegre plastik tamponlar, sis farları, ısıtmalı ön koltuklar, elektrikli camlar, ısıtmalı aynalar ve klima ile donatılmış. Off-road odaklı Bronto döşemesi yalnızca üç kapılı versiyonda sunuldu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.