otohaber_logo
Haberler
İkonik Model Aynı İsimle Tekrar Yollara Çıkıyor
Acura Integra, Japon markanın 2001 yılında ismini RSX ile değiştirmesinden yirmi yıl sonra eski ismiyle geri dönüyor.
İkonik Model Aynı İsimle Tekrar Yollara Çıkıyor

Honda, kompakt spor modelinin ön üretim versiyonu olan Integra Prototype'ı tanıttı. Acura Integra, yeni nesil Honda Civic'i temel alsa da, Acura TLX'in tasarımına benziyor. Otomobilin ön tarafında, "Chicane" LED gündüz sürüş farlarına sahip çarpıcı JewelEye LED farlar bulunuyor. Sürücü tarafında yer alan farın altına ince bir Integra yazısı da işlenmiş. Integra Prototype ayrıca parlak siyah ızgaraya ve yuvarlak sis farlarına sahip.

Mevcut Acura NSX'ten ödünç alınan Indy Yellow olarak adlandırılan parlak sarı renk, otomobilin dışını süslüyor. Acura ayrıca Civic tabanlı modelini Brembo yüksek performanslı frenlere ve Indy Yellow kaliperlere sahip mat renkli 19 inç beş kollu jant ile donattı. Tavan, bagaj kapağı spoyleri, yan ayna kapakları, arka difüzör ve ön ızgara dahil olmak üzere dış kısımda Berlina Black vurgusu da bulunuyor.

Acura, Integra'nın 1,5 litrelik turbo dört silindirli bir motorla satışa sunulacağını doğruladı. Integra, muhtemelen Civic Si ile aynı şekilde 202 HP ve 260 Nm torka sahip olacak. Bu motora, altı ileri vitesli manuel şanzıman eşlik ediyor.

Başkan yardımcısı ve Acura marka sorumlusu Jon Ikeda yaptığı açıklamada, "Integra, Acura'nın tarihindeki en ikonik modellerden biridir" dedi. "Bu yeni Integra, duygusal performans ve tasarım ile birlikte, günümüzün tüketicileri tarafından aranan çok yönlülük ve kullanışlılık ile orijinalin benzersiz, istek uyandıran ancak ulaşılabilir pazar konumunu sunmaya devam edecek."

Acura, en yeni nesil Integra'nın 30.000 dolar civarında fiyatlandırılacağını söyledi. TLX ile aynı üretim hattında yalnızca şirketin Ohio'daki Marysville fabrikasında üretilecek.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.