otohaber_logo
Haberler
Toyota, Dünyanın Bazı Bölgelerinin Hala Elektrikli Araçlara Hazır Olmadığına İnanıyor
Geçen hafta altı otomotiv üreticisi (Ford, GM, Mercedes, Volvo, BYD ve Jaguar Land Rover) içten yanmalı motor üretimini 2040 yılına kadar sona erdirme taahhüdünde bulundu. O listede olmayan büyük bir otomobil üreticisi Toyota'ydı ve bunun da bir nedeni va
Toyota, Dünyanın Bazı Bölgelerinin Hala Elektrikli Araçlara Hazır Olmadığına İnanıyor

Toyota, dünyanın belirli bölgeleri için sıfır emisyonlu, yani elektrikli araçların bir anlam ifade etmediğine inanıyor, en azından şimdilik. 2040 yılına kadar tamamen sıfır emisyonlu bir geleceğin söz konusu olmadığını söylemiyorlar, sadece mümkün olamayabilecek bir geleceğe körü körüne bağlanmamak için daha dikkatli olmayı tercih edeceklerini söylüyorlar.

Toyota sözcüsü: "Uygun sıfır emisyonlu araçlar için yardımcı olmaya hazırız. Ancak, Asya, Afrika, Orta Doğu gibi dünyanın birçok bölgesinde sıfır emisyonlu taşımacılığı teşvik etmek için uygun bir ortam henüz oluşturulmamıştır. İlerleme kaydetmenin daha fazla zaman alacağını düşünüyoruz. Bu nedenle, bu aşamada ortak açıklamayı taahhüt etmemiz zor." dedi.

Toyota, dünyanın en büyük otomobil üreticisi olmasına rağmen, araçların sürdürülebilirliğini artırma çabalarına karşı oldukça dirençli. Hatta ExxonMobil ve Chevron'dan sonra iklim değişikliğine en çok engel olan üçüncü şirket seçildi. Tesadüfen, Volkswagen de 2040 sıfır emisyon taahhüdünden benzer şekilde uzak durdu.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.