otohaber_logo
Haberler
XPeng, G9 İle Avrupa’yı Fethetmeyi Amaçlıyor
Guangzhou Otomobil Fuarı'nda tanıtılan yeni G9, XPeng markası için aynı zamanda küreselleşme anlamına da geliyor.
XPeng, G9 İle Avrupa’yı Fethetmeyi Amaçlıyor

Çinli marka, hem yerel pazar da hem de uluslararası pazarlar için tasarladığı ilk modele G9 ismini verirken, Avrupalı tüketiciler için satın alma kısmında en önemli kriterlerden biri olan Euro NCAP güvenlik testlerinden de 5 yıldız aldı.

Avrupa'yı fethetmeyi amaçlayan G9'ün, tasarım açısından da Avrupalı müşterilere hitap eden modern görünümlü bir crossover olması hedeflenmiş. Tasarım açısından hemen fark edilen nokta ise, farların altına yerleştirilmiş iki LiDAR sensörü oluyor.
Tasarımda arkaya doğru ilerlediğimizde gömme kapı kolları ve 21 inç jantları fark ediyoruz. Diğer dikkat çekici özellikler arasında panoramik cam tavan ve arka sütun boyunca devam eden siyah pencere çerçeveleri yer alıyor. G9, ince LED ışık çubuğuna sahip arka tasarımıyla da modern çizgisini devam ettiriyor. Ayrıca arkada spoyler ve parlak siyah vurgulu bir tampon yer alıyor.

XPeng teknik özellikler konusunda pek açıklama yapmadı, fakat modelin yeni XPower 3.0 elektrik motorunu kullanacağını doğruladı. 800V teknolojisine sahip model, beş dakikalık bir şarj ile 200 km menzil sağlayabilmeyi hedefliyor.

Otomobil üreticisi ayrıca G9'un XPILOT 4.0 yarı otonom sürüş sistemi ile donatılmış ilk aracı olduğunu da açıkladı. Modelde bahsi geçen LiDAR sensörlerinin yanı sıra 8 milyon piksellik ön kamera ve 2,9 milyon piksel yan kamera bulunuyor. Bu çeşitli kameralar ve sensörler sayesinde G9, "aracın çalıştırılmasından park edilmesine kadar tam senaryo destekli akıllı sürüş" sunabilme iddiası taşıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.