otohaber_logo
Haberler
Kalaşnikof Elektrikli Araç Üretmek İçin Kolları Sıvadı
Rus şirketi Kalaşnikof daha çok tüfekleri ve askeri teçhizatı ile tanınıyor, ancak aynı zamanda kendi elektrikli araçlar geliştiren otomotiv sektöründe de yer alıyor.
Kalaşnikof Elektrikli Araç Üretmek İçin Kolları Sıvadı

Kalaşnikof Izh UV-4 dört kapılı elektrikli araç prototip formunda ilk kez 2018'de ortaya çıktı. Yakın zamanda ortaya çıkan bir dizi patent görüntüsü, üç tekerlekli daha kompakt iki kapılı bir versiyonun yanı sıra olası bir üretim versiyonuna da işaret ediyor.

Kalaşnikof'un elektrikli otomobillerle geçmişi, şirketin retro tarzdaki elektrikli CV-1 konseptini sunduğu 2018'de başladı. Marka sözcüsü ise Tesla ile rekabet etmek istediklerini belirtti. Izh UV-4 elektrikli prototipi, Moskova'daki bir etkinlikte taksi olarak da piyasaya sürüldü.

Rusya'nın patent ofisinde ortaya çıkan en son görüntüler, UV-4'ün fazla değişmediğini, onu büyük boy bir Renault Twizy gibi gösteren tasarımını koruduğunu ortaya koyuyor. Araç, 3400 mm uzunluğunda, 1500 mm genişliğinde ve 1700 m yüksekliğinde. Donanımın basit olması bekleniyor ancak yine de klima, ısıtma, dijital gösterge paneli, bilgi-eğlence ekranı ve ayarlanabilir süspansiyon sunulacak.

Şirketin önceki raporları, 68 HP'lik bir motoru işaret ediyordu. Bu motor, 650 kg'lık düşük ağırlık sayesinde 80 km/s azami hıza izin çıkılmasına olanak sağlıyor. Kalaşnikof batarya için rakamları açıklamadı. 2019'da yılındaki etkinlikte bataryaların 150 km menzil için yeterli olduğunu iddia ettiler.

Model ismi açıklanmayan diğer araca geçtiğimizde ise, UV-4'e benzer bir tasarım görüyoruz. Ancak önemli ölçüde daha kısa gövde ve dingil mesafesi ile arkada tek tekerlek bulunuyor. Elektrikli üç tekerlekli araç, ön tarafı dört tekerlekli kardeşiyle paylaşıyor gibi görünüyor, ancak daha yuvarlak bir şekle sahip ve kapısı yok. Bu durum kabini açıkta bırakıyor. İçeride iki yolcu ve bir miktar bagaj için yer var. Ayrıca UV-4 ile aynı gösterge paneli düzenini paylaşıyor, ancak aynı zamanda bir açılır tavan ile birlikte geliyor.

Kalaşnikof, elektrikli araçlarının piyasaya sürülmesiyle ilgili bir zaman çizelgesi sunmadı, ancak son üç yıldır tam boyutlu prototipler gördüğümüz göz önüne alındığında, önümüzdeki aylarda resmi bir duyuru gelirse şaşırmayacağız.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.