otohaber_logo
Haberler
1000 km Menzilli Elektrikli Otomobil
LX Plus isimli model Çin’in test kriterlerine göre 1008 km elektrikli menzile sahip.
1000 km Menzilli Elektrikli Otomobil

2021 Guangzhou Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkan tamamen elektrikli SUV, 2019'da tanıtılan GAC Aion LX'in geliştirilmiş bir versiyonu. Yeni model, tam elektrikli ürün yelpazesindeki daha küçük Aion V Plus SUV ve Aion S Plus sedanla ailesine katılan son üye oluyor.

Çin'in test kriteri CLTC, Avrupa'nın WLTP'sine veya ABD'nin EPA'sına kıyasla farklı bir standart olsa da, 1000 km'nin üzerindeki bir menzil, özellikle bir SUV için oldukça büyük bir başarı. Bu menzil 144,4 kWh kapasiteli devasa bir pil takımı sayesinde elde edildi. Yeni teknoloji pil, geleneksel pilden yüzde 20 daha küçük ve yüzde 14 daha hafif yapısıyla 205 Wh/kg enerji yoğunluğuna izin veriyor. Yeni model, iki vitesli bir şanzıman aracılığıyla gücü dört tekerleğe de iletilen toplam 734 HP'lik çift elektrikli motorla donatılmış. Aion LX Plus 0-100 km/s hıza 2,9 saniyede ulaşıyor.

Bir diğer önemli yenilik, RoboSense kaynaklı üç lidar sayesinde gelişmiş otonom sürüş yetenekleri sunması olmuş. Lidar sensörlerinden biri tavana monte edilmiş, diğeri ön çamurluklara yerleştirilmiş ve aracın çevresinde 300°'lik bir açıyı görüntüleyebiliyor.

Kabinde, yeniden tasarlanan gösterge panosu, 8 çekirdekli Qualcomm 8155 işlemci ile yenilenen donanıma ve ADiGO 4.0 adlı yeni bir yazılıma sahip. Daha büyük 15,6 inç bilgi-eğlence dokunmatik ekran kabinde dikkat çekiyor. Panoramik açılır tavan, Alpine'den 10 hoparlörlü ses sistemi ve beyaz renkli Nappa deri döşeme içeren kabinin geri kalanı makyaj öncesinden tanıdık.

Yenilenen SUV, 4835 mm uzunluğunda, 1.935 mm genişliğinde ve 1685 mm uzunluğunda. 2920 mm aks mesafesine sahip.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.