otohaber_logo
Haberler
Yeni Nesil Ford Ranger Sahneye Çıktı
Ford, başarılı pikap modelini yeniledi. Ford’a göre yeni nesil Ranger, şimdiye kadarki en yetenekli Ranger unvanına sahip.
Yeni Nesil Ford Ranger Sahneye Çıktı

Ranger, Maverick ve F-150 ile uyumlu olan daha cesur bir tasarım benimsediği için yeniliği hemen belli oluyor. Izgarada bulunan yatay şerit, yeni ızgaranın üzerine otururken, yeni C şeklindeki farlara doğru ilerliyor. Farlar, yeni gündüz sürüş farları ve yeni kullanıma sunulan Matrix LED teknolojisi ile dikkat çekiyor. Diğer öne çıkan özellikler arasında, selefinin yumuşak tasarım çizgisinden büyük ölçüde farklı olan kaslı tasarım yer alıyor.

Arkada, yeni stop tasarımı ve göze çarpan Ranger yazısıyla yenilenmiş bagaj kapağını görüyoruz. Ranger'da, kasaya erişimi iyileştirmeye yardımcı olan yan basamaklara sahip yeni bir arka tampon da kullanılmış.

Ford pek fazla ayrıntıya girmemiş olsa da SuperCab ve SuperCrew gövde stillerinin yanı sıra Wildtrak donanımını da ilerleyen günlerde görebiliriz. Ford ayrıca, bazıları ARB ile iş birliği içinde geliştirilenler de dahil olmak üzere yaklaşık 600 fabrika destekli aksesuar için planlarını açıkladı.

Bir pikabın en büyük satış amaçlarından biri kasasıdır ve yeniden tasarlanan Ranger 50 mm daha geniş yükleme alanına ve 50 mm daha uzun aks mesafesine sahip olduğu için önceki nesilden biraz daha büyük. Artan boyutların yanı sıra, yeni bir kasa tabanı ve ek kargo bağlama noktalarına sahip. Ford, kasa kapağının "inşaat malzemelerini ölçmek ve kesmek için entegre bir cetvel ve kelepçe ceplerine" sahip olduğunu açıkladı. Bir diğer ilginç dokunuş ise geceleri 360 derece aydınlatma sağlayan bölge aydınlatma sistemi.

Önceki Ranger modası geçmiş bir iç mekana sahipken, yeni pikap dijital gösterge paneli ve 10,1 veya 12 inç SYNC4 bilgi-eğlence sistemine sahip yüksek teknolojili bir kokpitle geliyor. Bilgi-eğlence ekranı dikey tasarıma ve özel bir arazi ekranına sahip.

Teknolojiden bahsetmişken Ranger, modern bağlantıya izin veren entegre bir modemle sunuluyor. Aracı uzaktan çalıştırmak ve kilitlemek/kilidini açmak için FordPass uygulaması kullanılabiliyor. Ranger ayrıca kablosuz güncellemeler de alabiliyor. Ayrıca Ford'un iddiasına göre daha kaliteli malzemeler, kontrast dikişler ve yeni bir direksiyon simidi Ranger'ın kabininde yer alıyor.

Ford pek fazla ayrıntıya girmedi, ancak yeni Ranger'ın kablosuz akıllı telefon şarj cihazı ve akıllı depolama çözümleri sunacağını doğruladı. Akıllı depolama çözümleri ile ilgili olarak marka, pikabın daha geniş kapı ceplerine, arka koltukların altında ve arkasında saklama kutularına ve ön panele entegre edilmiş bir üst torpido gözüne sahip olduğunu söyledi.

Kaputun altında, yeni 3,0 litrelik V6 dahil olmak üzere üç dizel olacak. V6 motorun yanında 2,0 litrelik turbo dört silindirli bir motorun da ekleneceği açıklandı. Benzin tarafında ise 2,3 litrelik EcoBoost dört silindirli motor yer alacak.

Motor ve şanzıman seçenekleri pazara göre değişiklik gösterecek ancak Ranger üç farklı şanzımanla sunulacak. Altı ileri vitesli manuelin yanı sıra, altı ileri vitesli otomatik ve yenilenmiş on ileri vitesli otomatik olacak.

Yenilenmiş şasinin yanı sıra, daha iyi bir yaklaşma açısı sağlamak için ön tekerlekler de daha ileri konumlandırıldı. Arka süspansiyon amortisörleri de hem yolda hem de arazide daha konforlu bir sürüş sağlamak için yeniden ayarlandı.

Arazi sürüşünden bahsetmişken pikap, iki farklı dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunulacak. Birincisi elektronik olarak sürüş koşuluna kendini ayarlayan çekiş sistemi, diğeri ise süreki dört tekerlekten çekiş sistemi olacak.

Yeni Ranger, gelecek yıl Tayland ve Güney Afrika'daki fabrikalarda üretime girecek. Piyasaya sürülmeye yakın model hakkında daha fazla şey öğreneceğiz.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.