otohaber_logo
Haberler
Yeni Nesil Kia Niro Seul’de Tanıtıldı.
İlk nesil Niro'nun piyasaya sürülmesinden beş yıl sonra, 2021 Seul Mobility Fuarı'nda yeni nesil Niro sahneye çıktı.
Yeni Nesil Kia Niro Seul’de Tanıtıldı.

Kia yeni Niro'yu tasarlarken, iki tonlu gövde ve arkadaki geniş sütunlarla 2019 HabaNiro konseptinden ilham almış. Yeni Kia Niro, yeniden tasarlanmış farlar ve LED gündüz farlarıyla tamamlanmış bir "kaplan yüzü"ne sahip. Cesur tasarım, belirgin omuz çizgisine eşlik eden LED stop lambaları ile arka kısımda devam ediyor.

Yeni Kia Niro'nun iç tasarımı da kapsamlı şekilde yenilendi. En önemli yenilik, tamamen dijital bir gösterge paneli ve bilgi-eğlence ekranını içeren sürücüye dönük kokpit tasarımı olmuş. Kia ayrıca yeni Niro'yu orta konsolda bulunan dairesel vites kumandasıyla donattı. Ek olarak ortam aydınlatma sistemi de mevcut.

Kia, yeni Niro'nun tavan döşemesinde geri dönüştürülmüş malzemeler, koltuklarında ise okaliptüs yaprakları kullanıldığını açıkladı. Ayrıca kapı panellerinde benzen ve toluen içermeyen boyalar kullanılarak çevreye olan etki en aza indirilmiş.

Niro ile yeni bir 'Greenzone Sürüş Modu' tanıtıldı. Bu özellik, yerleşim alanları veya yakındaki okullar ve hastaneler gibi yeşil bölgelerde yol alırken kabloyla şarj edilebilen hibrit versiyonlarda otomatik olarak tamamen elektrikli moda geçilmesini sağlıyor. Bu teknoloji ile aynı zamanda, navigasyon sisteminde kayıtlı bir sürücünün favori yerlerini de yeşil bölge olarak tanımlayabiliyor.

Net bir bilgi açıklanmazken Kia, yeni Niro'nun gelecek yıldan itibaren hibrit, kabloyla şarj edilebilen hibrit ve tamamen elektrikli motorlar ile satışa sunulacağını açıkladı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.