otohaber_logo
Haberler
Toyota, Yeni Hibrit Modelleri için 90'ların Pil Hücresi Teknolojisini Yeniliyor
Otomotiv akü paketleri, onları daha verimli ve daha güvenli hale getirmeyi vaat eden yeni hücre kimyasıyla hızla gelişiyor. Ancak Toyota, 1990'ların sonlarında Prius hibrit ile piyasaya sürdüğü aynı temel hücre teknolojisini kullanmaya devam ediyordu. Art
Toyota, Yeni Hibrit Modelleri  için 90'ların Pil Hücresi Teknolojisini Yeniliyor

Oyunun kurallarını değiştiren Toyota Prius, piyasaya ilk olarak nikel-metal hidrit pille çıktı. Bu teknoloji Aqua (Prius C) ile piyasaya çıkan yeni 'bipolar nikel-metal hidrit pili' olarak yenilendi. Yeni bipolar pilin 1,4 kat daha fazla hücreye izin verdiği açıklandı.

Toyota, 2016 yılında yeni pil mimarisi üzerinde çalışmaya başladı ve Toyota'nın gelişmiş pil geliştirme bölümü Motoyoshi Okumura'nın grup yöneticisi; "Yeni teknolojiyle aynı alanı kullanarak, iki katı güç çıkışına sahip bir pile sahip olabiliriz" dedi.

Okumura, "Halk, nikel-metal hidrit pillerin eski bir pil olduğu imajına sahip, ama aslında değiller" diye de ekledi. "Bu yeni tip nikel-metal hidrit pili geliştirmeye başladık, çünkü 20 yıl kullandıktan sonra bir başarı rekoru kırıldı. Ancak temel tasarım önemli ölçüde değişmedi. Bu yüzden üretimi artırma zorluğunu üstlenmeye karar verdik." diyerek sözlerini tamamladı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.