otohaber_logo
Haberler
Elektrikli Modeller Avrupa Yılın Otomobili Finallerine Damga Vurdu
Elektrikli araçların popülaritesi gün geçtikte artarken, 7 adaydan oluşan 2022 Avrupa Yılın Otomobili finalistlerinde 6 elektrikli model yer alıyor.
Elektrikli Modeller Avrupa Yılın Otomobili Finallerine Damga Vurdu

Yedi finalistten altısı tamamen elektrikliyken, tek geleneksel motorla yeni Peugeot 308 final listesinde kendine yer buluyor. Cupra Born, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5, Renault Megane E-Tech, Skoda Enyaq iV ve Kia EV6 dahil olmak üzere bir dizi elektrikli rakiple savaşmak zorunda kalacak olan Peugeot 308'in işi bir hayli zor gözüküyor.

İşleri daha ilginç hale getiren ise, bu yedi finalistin BMW 2 Serisi Coupe, Maserati MC20, McLaren Artura ve Mercedes C Serisi gibi önemli modellerin yer aldığı 39 yarışmacı arasından seçilmesi oldu. Yukarıda bahsedilen modellere ayrıca Audi e-tron GT ve Q4 e-tron, BMW iX ve i4 ve Mercedes EQS gibi elektrikli rakiplerini de ekleyebiliriz.

Bu yılın kazananı, son oylama turunun ardından 28 Şubat'ta açıklanacak. Hangi modelin kazanacağı belirsizliğini koruyor. Kazananı öğrenmemize daha aylar varken, yorumlarda hangi modelin kazanması gerektiğini düşündüğünüzü bize yazabilirsiniz..

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.