otohaber_logo
Haberler
Jaguar, 2025'e Kadar Yeni Model Tanıtmayacak
Jaguar'ın 2025 yılına kadar yeni modeller sunmaya ara verdiği ve tüm çalışmasını yeni elektrikli araç yelpazesini geliştirmeye yoğunlaştıracağı açıklandı.
Jaguar, 2025'e Kadar Yeni Model Tanıtmayacak

İngiliz markanın bu yılın başlarında açıklanan "Reimagine" stratejisi, Jaguar'ın elektriğe geçiş sürecinin yol haritasını ortaya koymuştu. Audi, BMW ve Mercedes gibi markalarla rekabet etmekten artık tatmin olmayan İngiliz markası, Bentley gibi rakiplerin arasına girmeyi hedefliyor. Gelen ilk bilgilere göre bu süre içinde hiçbir fabrikanın kapanmayacağı, ancak işgücünün küçültülmesi gerekebileceği yer alıyor.

Jaguar'ın "Reimagine" stratejisi yeni, tamamen elektrikli iki crossover ve iki kapılı bir coupe'den oluşacak. Sunulan en ucuz araç yaklaşık 100.000 Sterlin'den başlayacak ve hepsi "modern lüks" olarak yollara çıkacak.

JLR'nin yeni CEO'su Thierry Bollore tarafından belirlenen strateji, şimdiden birkaç dramatik karara yol açtı. Gelişinden bu yana Bollore, Jaguar ve Land Rover için planlanan iki orta boy crossover'ı zaten iptal etti, ayrıca yeni XJ'yi son dakikada rafa kaldırdı. JLR, geçen yıl 2.000 kişiyi işten çıkarmayı planladığını açıklamıştı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.