otohaber_logo
Haberler
Mazda2 Hybrid Avrupa’ya Toyota Yaris Kostümüyle Çıkıyor
Mazda, Avrupa pazarı için Mazda2 Hybrid'i Toyota Yaris’in altyapısını ve tasarımını kullanarak resmi olarak tanıttı.
Mazda2 Hybrid Avrupa’ya Toyota Yaris Kostümüyle Çıkıyor

Mazda'nın geçen yılki açıklamalarından Toyota Yaris Hybrid'in üzerinden kendi modelini geliştirdiğini biliyorduk. Beklediğimiz gibi, sonuç logolar hariç Yaris ile aynı görünüyor. Hatta Mazda amblemi oval biçimli Toyota'dan farklı olsa da, tasarımcılar herhangi bir gövde panelini değiştirmeden onu entegre ederek başarılı bir iş çıkarmışlar. Aynısı iç mekan için de geçerli, çünkü Yaris ile arasındaki tek fark direksiyon simidindeki Mazda arması ve paspaslardaki Mazda2 yazısı. Mazda2 Hybrid, 3940 mm uzunluğa ve 2550 mm dingil mesafesine sahip TNGA-B mimarisini kullanıyor.

Toyota'nın en yeni hibrit güç aktarma organı, toplamda 116 HP güç ve 169 Nm tork üretiyor. Hibrit sistem, 92 HP güç üreten atmosferik 1490 cc üç silindirli motor, ön tekerleklere bağlı 80 HP güç üreten elektrik motoru, motoru çalıştırmak ve lityum iyon pil takımını şarj etmek için ikinci elektrik motorundan oluşuyor. Pilleri şarj etmek için kullanılan elektrikli motor, yavaşlama sırasında enerji rejenerasyonu yoluyla ve aracın uzun süre tam elektrik modunda çalışmasına izin veren benzinli motordan şarj oluyor.Mazda2 Hybrid, 0-100 km/s hızlanmasını 9,7 saniyede tamamlıyor. Fabrika verisi ortalama yakıt tüketim değeri ise 3,8-4,0 lt/100km arasında değişiyor.

Mazda2 Hybrid, Pure, Agile ve Select adlı üç donanım seviyesinde sunuluyor. Yeni model, Mazda'nın Avrupa'daki filosunun ortalama emisyonlarını azaltmasına ve katı düzenlemelere uymasına yardımcı olacak. Japon marka, 2030 yılına kadar kurumsal ortalama CO2 emisyonlarını %50 azaltmayı ve 2050 yılına kadar karbon nötrlüğü sağlamayı hedeflediğini açıkladı.

Toyota'nın da 2016 ve 2020 yılları arasında Kuzey Amerika'da Toyota Yaris olarak yeniden adlandırılmış bir Mazda2 pazara sunduğunu da hatırlatmakta fayda var. Aynı stratejiyi kullanan başka bir otomobil markası da şu anda Avrupa'da sırasıyla Toyota Corolla Sport Tourer ve RAV4'ün üzerinden yükselen Suzuki Swace ve Across.

Kendi kendini şarj eden hibrit Mazda2, 2022 baharından itibaren Avrupa'da satışa sunulacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.