otohaber_logo
Haberler
Renault Austral, Kadjar’ın Yerine Geçiyor
Renault, 2022'de Kadjar'ın yerini alacak olan C-SUV modelinin ismini açıkladı.
Renault Austral, Kadjar’ın Yerine Geçiyor

Yeni isim Renault tarafından 2005 yılında tescil edilmiş ve Latince "australis" kelimesinden türetilmiş. Renault isimlendirme stratejisi başkanı Sylvia Dos Santos'a göre: "Austral, güney yarımkürenin canlılığını ve sıcaklığını çağrıştırıyor. Seyahate davet eden ve bir SUV için mükemmel olan bir isim. Telaffuzu kolay ve uluslararası seslerin uyumlu bir dengesini oluşturuyor."

Yayınlanan ön gösterim, Austral'ın Captur'a benzeyen LED stoplarını ortaya çıkaran bagaj kapağının bir kısmını gösteriyor. Daha önce çekilen kamuflajlı fotoğraflarından bildiğimiz gibi, Austral geleneksel bir SUV siluetine sahip olacak ve tamamen elektrikli Megane E-Tech'te kullanılan benzer devasa bir bilgi-eğlence ekranına kabinde yer verecek. Renault, Austral'ın 4,51 metre ölçülerinde beş koltuklu olacağını doğruladı ve bu da onu 4,45 m uzunluğundaki Kadjar'dan biraz daha büyük yapıyor.

Yeni Renault Austral, altyapısını Nissan Qashqai ve Nissan X-Trail / Rogue ile paylaşacak. Renault, muhtemelen Qashqai'den daha büyük bir bagaj hacmi sunacak fakat X-Trail'de olduğu gibi yedi koltuklu düzene sahip olmayacak. Ayrıca, plug-in hibrit model de dahil olmak üzere elektrikli motor yelpazesi sunması bekleniyor.

Renault Austral 2022 baharında satışa çıkacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.