otohaber_logo
Haberler
Peugeot, 2030'da Tamamen Elektrikli Oluyor
CEO Linda Jackson, Peugeot'nun Avrupa için tamamen elektrik ürün gamına geçiş tarihini 2030 olarak açıkladı.
Peugeot, 2030'da Tamamen Elektrikli Oluyor

Jackson, şu anda Stellantis'in bir parçası olan Fransız otomobil markasının 2030'dan sonra Avrupa'da içten yanmalı otomobil piyasaya sürmeyeceğini, ancak diğer pazarlar için geleneksel motor seçeneklerinin mevcut olacağını söyledi.

Jackson verdiği demeçte, "Yeni platform olan STLA ile 2030 yılına kadar Avrupa'da tüm modellerimiz elektrikli olacak" dedi. "Ama yine de uluslararası pazarlarda içten yanmalı motorlar yer alacak." diyerek sözlerini tamamladı. Avrupa Birliği, 2035 yılına kadar Avrupa'da satılan tüm yeni otomobillerin sıfır emisyonlu araçlar olmasını önerirken, Peugeot tarafından yapılan bu son duyuru, bu öneriye beş yıl erken uyulacağını gösteriyor.

2030 yılına kadar sadece tamamen elektrikli ürün gamına geçme sözü veren birçok marka bulunuyor. MINI, Volvo ve Jaguar 2030 yılına kadar tamamen elektrikli olacaklarını zaten duyurdular ve Stellantis grubundaki DS, 2026'dan sonra, Alfa Romeo, 2027'den sonra ve Opel, 2028'den sonra ürün gamını tamamen elektrikli hale getirme sözünü verdi. Stellantis grubu genelinde, 2030 yılına kadar Avrupa'daki satışların yüzde 70'ini ve ABD'de yüzde 40'ını elektrikli ve hibrit araçların oluşturması planlanıyor.

Stellantis, önümüzdeki birkaç yıl içinde ürün serisini tamamen elektrikli motorlarla uyumlu dört platforma geçirmeye hazırlanıyor ancak bu platformlar aynı zamanda elektrikli otomobillerin toplu olarak benimsenmesi yolunda çok daha geride olan ülkeler için geleneksel motorlu aktarma organlarını barındıracak kadar da esnek olacak.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.