otohaber_logo
Haberler
BMW 1 Milyon Elektrikli Araç Satışı Gerçekleştirdi
BMW, Almanya'daki BMW Welt tesisinde tamamen elektrikli BMW iX'i yeni sahibine teslim etti ve 1 milyonuncu elektrikli araç satışına imza attı.
BMW 1 Milyon Elektrikli Araç Satışı Gerçekleştirdi

Teslimat töreninden sonra gazetecilerle konuşan BMW AG'nin Müşteri, Markalar ve Satıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Pieter Nota, BMW'nin sattığı elektrikli araçların yaklaşık yüzde 70'inin hibrit olduğunu açıkladı. BMW'nin 2025 yılına kadar yaklaşık 2 milyon tam elektrikli araç satışı gerçekleştireceğini ve 2030 yılına kadar satacakları tüm araçların en az yüzde 50'sinin elektrikli olacağına inandığını da sözlerine ekledi.

Nota, "Bir milyonuncu elektrikli aracımızın teslimatı, dönüşümümüzde bir kilometre taşını işaret ediyor. Sadece iki yılda iki milyonu aşmayı hedefliyoruz" dedi. "Sürekli büyüyen ürün yelpazemiz sayesinde, özellikle tam elektrikli araçlar için kendimize iddialı satış hedefleri belirliyoruz. 2022'de bu yılki satışları ikiye katlamayı hedefliyoruz. 2025 yılına kadar BMW Group, müşterilere yaklaşık iki milyon tam elektrikli araç teslim etmiş olacak. 2030 yılına kadar satılan her iki BMW Group aracından en az birinin tamamen elektrikli olmasını bekliyoruz."

BMW, önümüzdeki yıllarda bir dizi tamamen elektrikli model tanıtacak. İlk piyasaya sürülenler arasında BMW 7 Serisi ve BMW X1'in elektrikli versiyonları olacak. Ek olarak, 2023'te otomobil üreticisinin ürün yelpazesine elektrikli 5 Serisi eklenecek. Planlanan diğer elektrikli araçlar arasında MINI Countryman'in halefi ve Rolls-Royce Spectre yer alıyor. Aslında, 2030'ların başında tüm MINI modelleri elektrikli olacak, Rolls-Royce ise 2030'da tamamen elektrikli bir marka olacak.

BMW Group Stratejik Ürün Yönetimi Başkanı Dr Andreas Aumann yaptığı açıklamada, şarj altyapısının elektromobilitenin artmasında önemli bir rol oynayacağını söyledi. Aumann, "Elektromobilite bütünsel düşünme ve uygulamaya ihtiyaç duyuyor." dedi. "Bu yüzden müşterilerimize sadece son derece çekici elektrikli otomobiller sunmuyoruz; Ayrıca şarjın kolay ve kullanışlı olmasını sağlıyoruz."

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.