otohaber_logo
Haberler
Yeni Nesil VW Amarok’dan İpuçları Paylaşıldı
Volkswagen, yeni nesil Amarok için dış ve iç tasarım çizimlerini içeren yeni ön gösterim yayınladı ve 2022'de Güney Afrika'da yer alan yeni fabrikada üretileceğini açıkladı.
Yeni Nesil VW Amarok’dan İpuçları Paylaşıldı

Tamamen yeni VW Amarok, temellerini Ford Ranger ile paylaşacak ancak farklı bir tasarıma sahip olacak. İki popüler pikap arasında benzer bazı tasarım dokunuşları ve kasanın aynı olması bekleniyor.

Önde, farlar LED şerit ile bağlanan ızgaraya entegre edilirken, şekillendirilmiş kaput ve kaslı çamurluklar pikapa sağlam duruş hissi veriyor. En son yayınlanan ön gösterim, Wilderness Foundation Africa (WFA) gergedan koruma kampanyasının bir parçası olarak tavanda arazi lastikleri ve ekstra ekipmanlarla paylaşıldı. Güncel Amarok, 2011'den beri Güney Afrika'da vahşi yaşamın korunması için aynı rolü üstleniyor.

İkinci eskiz, iç mekanı ilk kez gösteriyor. Ranger ile benzerlikler büyük dokunmatik ekran ve dijital gösterge kümesi açıkça görülüyor. VW amblemli direksiyon simidi, yeniden tasarlanmış büyük eşya bölmeleri olan gösterge paneli ve koltuklardaki döşeme gibi farklılıklar var.

VW, yeni Amarok'un arazi yeteneklerin konusunda çok iddialı; "Herhangi engebeli arazi tarafından aracın durdurulamayacağını" açıkladılar. Alman marka ayrıca, yeni neslin "önemli ölçüde daha fazla sürücü destek sistemi" ile birlikte "bu segmentte daha önce görülmemiş yeniliklere sahip olacağını" iddia ediyor.

Yeni pikap Avustralya ve Avrupa'daki ekipler tarafından geliştirildi. Almanya'nın Hannover kentinde üretilen selefinin aksine, yeni Amarok Silverton'da (Güney Afrika) üretilecek ve Pacheco'da (Arjantin) üretilmeye devam edecek. Satışlar 2022'nin sonundan itibaren Avrupa'da başlayacak ve bunu diğer pazarlar takip edecek. 2010'daki ilk çıkışından bu yana Volkswagen, Amarok'tan 800.000'den fazla sattı.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.