otohaber_logo
Haberler
VW’grubu’ndan ekonomik elektrikli otomobil
Volkswagen Grubu çatısı altında bulunan VW, Skoda ve Cupra markaları 2025'te aynı platforma sahip olan ve küçük sınıfta bulunacak uygun fiyatlı yeni bir elektrikli otomobili üreteceklerini duyurdu. Yatırım planlarını da güncelleyen VW Grubu, üç kardeş mod
VW’grubu’ndan ekonomik elektrikli otomobil

VW'nin MEB platformu üzerinden geliştirileceği belirtilen üç kardeş modelin boyutlarının birbirine çok yakın olacağı ve sadece her markanın kendi tasarım dilini taşıyacağı belirtiliyor. Ekonomik ve satın alabilir olması planlanan bu elektrikli araçların fiyatları 20.000 Euro ile 25.000 Euro'dan başlayacak.


VW ID.3'e benzeyen bir tasarıma sahip olduğu belirtilen bu modelin hatchback boyutlarında olduğu belirtiliyor.
Cupra çizimi 2021'de tanıtılan Cupra UrbanRebel konseptinden izler taşıyor. Sportif görünümüyle öne çıkan bu konseptin çizimlerinde şişkin çamurlukları dikkat çekiyor.
Skoda modelinin çizimlerinde bulunan çamurluk çizgileri, crossover olma ihtimalini arttırıyor.
Elektrikli VW, Skoda ve Cupra modelleri İspanya'da Martorell ve Pamplona fabrikalarında üretilecek. Ayrıca VW Grubu tarafından 10 milyar Euro yatırımla Sagunto'da kurulacak yeni batarya fabrikasının yıllık üretim kapasitesinin 40 GWh olacağı belirtiliyor. Bu tesiste 2030'a kadar 3.000 kişi istihdam edilecek ve fabrika inşaatı 2023 yılının ilk çeyreğinde başlayacak. Batarya üretiminin ise 2026'dan itibaren yapılması planlanıyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.