otohaber_logo
Haberler
Range Rover Sport yenilendi ve elektrikli versiyonu da olacak
Yenilenen Range Rover Sport’ta hafif hibrit özellikli dizel ile benzinli motor seçenekleri yer alırken ayrıca iki farklı şarj edilebilir hibrit alternatifi de var. Yüzde 100 elektrikli versiyon ise 2024’te aileye katılacak.
Range Rover Sport yenilendi ve elektrikli versiyonu da olacak

Yeni nesil Range Rover'ın geçtiğimiz yıl üretimine başlanmasının ardından Range Rover Sport seçeneği de Land Rover model ailesine katılıyor. Ana çizgilerini koruyan yeni Range Rover Sport hem markanın tasarım diline sahip hem de abisi Range Rover'dan da izler taşıyor. Sade ama kaslı ve iddialı bir tasarımı olan yeni nesil Range Rover Sport MLA Flex platformu üzerinden geliştirildi. Dingil mesafesi 74 mm artarak 2997 mm olan bu lüks SUV'un uzunluğu 4946 mm ve yüksekliği 1820 mm.. Range Rover'dan izler taşıyan iç mekanda 13,7 inçlik gösterge tablosu ve 13,1 inçlik multimedya ekranı da bulunuyor.Ayrıca 22 yönlü masaj yapabilen fonksiyonel koltuklar da bu araçta yer alıyor. Yeni bir havalandırma sistemi bulunan yeni nesil SUV'da 29 hoparlörlü Meridian marka ses sistemi bulunuyor. Geliştirme aşamasında zorlu testlerden geçen Range Rover Sport'ta hafif hibrit özellikli 300 HP ve 350 HP gücünde 3,0 litrelik sıralı 6 silindirli dizel seçenekleri var. Ayrıca 400 HP gücünde 6 silindirli 3,0 litre hacminde benzinli motor alternatifi de bu araçta görev yapıyor. Daha performanslı bir Range Rover Sport almak isterseniz 530 HP güç ve 750 Nm tork üreten çift turbo beslemeli 4,4 litrelik V8 motor seçeneğini tercih edebilirsiniz. Ayrıca Range Rover Sport'un şarj edilebilir kablolu hibrit motor seçeneği 440 HP ya da 510 HP gücünde. PHEV RR Sport'ta 38,2 kWs kapasiteli bataryalar bulunuyor ve bu araç sadece elektrikli olarak 88 km ile 114 km arasında menzil sunuyor. Bataryaların 40 dakikada yüzde 80'e kadar şarj olabildiği belirtiliyor. Tüm motor seçeneklerinde 8 ileri otomatik şanzıman görev yapıyor. Range Rover Sport'ta dinamik havalı süspansiyon sistemi, arka tekerlekler 7,3 derece açıya kadar sağa veya sola doğru yönlendiriliyor, 900 mm'ye varan su derinliğinden geçebilmesi gibi yetenekleriyle de asfaltta olduğu gibi arazideki yeteneklerini ve iddiasını da koruyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.