otohaber_logo
Haberler
Geleceğin elektrikli spor otomobili
Mercedes-AMG’nin tasarladığı Vision AMG konsepti, 2025’ten itibaren üretilecek süperspor otomobiller hakkında ön bilgi veriyor.
Geleceğin elektrikli spor otomobili


Tamamen yeni bir platform üzerinden geliştirilen Mercedes-AMG Vision AMG konseptinde bulunan eksenel akıllı elektrikli motorlar sayesinde daha verimli olacağı belirtiliyor. Vision AMG konsepti uzun dingil mesafesi, alçak karoseri ve büyük lastikleriyle Formula 1 aracını andıran bir görünüme sahip.
Dikey şeritleri olan ızgarasıyla köpek balığını andıran bir yüze sahip olan bu konseptin yıldız logosu da, markanın kimliğini koruyor. Vision AMG, A sütünü açısı ve tavan tasarımıyla bir su damlasını andıran çizgilere sahip. Köpek balığını andıran Yan aynaların yerini alan kameralar, kısa arka bölümdeki aktif spoyler ve ortalarındaki difüzör bulunan üçlü stop lambaları da aracın görünümünü zenginleştiriyor.



Teknik özellikleriyle iç mekan detayları belirtilmeyen bu konsept, bize elektrikli süper spor otomobillerin geleceği hakkında bir ön bilgi veriyor.

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.