otohaber_logo
Haberler
Türkiye'de yılın otomobili belli oldu
Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından gerçekleştirilen 'Türkiye'de Yılın Otomobili' yarışması sonuçlandı. Bu yıl 7’nci kez düzenlenen yarışma sonucunda OGD üyesi 64 gazetecinin puanlarıyla birinciliği elde eden Hyundai Tucson, 3710 puan alarak fi
Türkiye'de yılın otomobili belli oldu




Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Türkiye'de Yılın Otomobili" yarışmasının ilk etabında; 38 aday otomobil arasından jüri üyelerinin oylarıyla en fazla puan alan 7 otomobil finalde yer almaya hak kazandı. Finale kalan modeller "tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi, fiyat-değer oranı" gibi kriterler açısından önemli bir sınavdan geçirildi. "Yılın Otomobili"ni belirleyen ikinci etapta ise Citroen C4, Honda Civic, Hyundai Tucson, Mercedes-Benz C Serisi, Nissan Qashqai, Opel Mokka ve Renault Taliant finale kalmaya hak kazandı. İstanbul Park'ta düzenlenen yarışmanın finalinde OGD üyesi 64 otomotiv gazetecisinden toplamda 3710 puan alan Hyundai Tucson birinciliğe ulaştı. Hyundai Tucson "Yılın Otomobili" logosunu bir yıl boyunca basın bülteni ve reklamlarında kullanabilecek.


MURAT BERKEL

Hyundai Assan Genel Müdürü

"Kazanmış olduğumuz bu ödül için tüm OGD üyelerine teşekkür ediyorum ve aynı zamanda bu yarışmada emek gösteren diğer tüm rakip marka temsilcilerini de yürekten kutluyorum."


UFUK SANDIK

OGD Yönetim Kurulu Başkanı

"Bundan tam 8 yıl önce temelini attığımız ve bugün hayallerimizin ötesine geçmeyi başaran Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD); her geçen yıl olgunlaşmaya, değeri çok daha geniş kitlelerce anlaşılmaya devam ediyor. Her yıl, pazarda satış konusunda gösterdiğiniz tatlı rekabeti bambaşka bir boyuta taşıyan Türkiye'de Yılın Otomobili (TYO) Ödülü'nün, yıl içerisindeki pazarlama planlarınızdaki en önemli gündem maddelerinden biri haline geldiğine şahit olmak bizleri hem motive ediyor hem de onurlandırıyor."

OGD Yonetim Kurulu Soldan sağa Aslan Batur, Koray Kodal, Doğan Kabak, Ufuk Sandık, Serkan Kalkavan, Mehmet Ali Kantarcı


"Yılın Tasarımı" kategorisinde birinciliği BMW 4 Serisi Gran Coupe kazandı.


Bu yıl ilk kez verilen "Yılın Basın Lansmanı" ödülünü Fiat Egea Hybrid Lansmanı kazandı.

Yılın "İnovasyon" ödülünün sahibi Yol Arkadaşım Connect projesiyle Fiat oldu.

Hangi otomobil kaç puan aldı?

1 Hyundai Tucson 3710 puan
2 Honda Civic 2980 puan
3 Opel Mokka 2790 puan
4 Nissan Qashqai 2080 puan
5 Mercedes-Benz C Serisi 1980 puan
6 Renault Taliant 1470 puan
7 Citroen C4 990 puan

Diğer Haberler

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.